Graddus' Koningsdag-koopjes 2014 

Graddus' Koningsdag-koopjes 2014 2015-04-27T22:48:24
Hmmm, koninginnedag. Of beter gezegd: koningsdag. Het blijft toch één van de leukste momenten van het jaar. Zeker in Amsterdam, alwaar Graddus niet alleen de bloemetjes buiten zette, maar traditiegetrouw weer op zoek ging naar de beste gamekoopjes...

Geen heimwee gehad naar Bea, vandaag? Nee, ik ook niet. Buiten de naamsverandering en lichtelijk naar voren geschoven datum, was er aan koningsdag immers weinig anders dan anders. Zo ook mijn rondje langs de Amsterdamse feesttenten, festivals en vrijmarkten. Grote vraag was natuurlijk: zou ik m'n gamekoopjes-score van vorig jaar kunnen verbeteren?

Graddus Koningsdag-koopjes

 

11:00 - Mogguh. Godzijdank zijn die lauwe pilsjes en rauwe kebab van gister redelijk verteerd...

12:00 - Zo, Viva Hollanda-shirtje aan (check de PU Store, baklap!!!) en hop, fris en fruitig de deur uit.

12:05 - Maar niet zo fris en fruitig als m'n vriendin, die gisteren toch echt pas om 5:30 haar bed inkroop. Respect!

12:30 - Jawel, de eerste buit is direct binnen. Op de Apollolaan loop ik namelijk een mint-condition, originele disc van Final Fantasy X tegen het lijf. Met Bonus DVD! Voor 2,50 diefstal op klaarlichte dag.

Graddus' Koningsdag-koopjes

 

12:35 - Ha, dit kan niet anders dan een topdag worden. Maar goed dat ik m'n extra grote manbag meeheb.

13:15 - De blijdschap om mijn vroege vondst, begint langzamerhand te verdwijnen. Want waar zijn verdomme die games? Spelen die verwende kakjongetjes uit Zuid niet meer op de spelcomputer, ofzo?

13:25 - M'n humeur bereikt een dieptepunt. Dat ik van de honger mijn tanden op een porseleinen fake-hamburger stukbijt, helpt ook al niet mee.

Graddus' Koningsdag-koopjes

 

13:45 - Hopelijk is er in het Vondelpark wat te vinden...

14:15 - Fuck, nog steeds geen games. Dan maar ff wat eieren gooien op een menselijk doelwit zónder beschermend masker. Ook leuk.

Graddus' Koningsdag-koopjes

 

14:35 - Ja, de aanhouder wint...

14:45 - ... maar ik begin nu toch echt te twijfelen of we in Nederland niet massaal onze fysieke spelletjes hebben verbrand, en overgestapt zijn op digitaal! Mijn vriendin ondertussen heeft al voor een klein fortuin aan sieraden gekocht. Zij wél...

15:00 - Ahaaa: kijk. Een knisperend vers kopietje van Medal of Honor: Rising Sun! Toegegeven, niet het beste deel uit de serie, maar op een dag als vandaag een prima pick-up. En dat voor een euro! De dude naast me op de foto kan zijn jaloezie maar moeilijk verbergen...

Graddus' Koningsdag-koopjes

 

15:30 - Meh, ik begin het zo stilaan wel te geloven. Koningsdag mag dan wellicht in veel opzichten een één-op-één kopie van koninginnedag zijn, qua games is het sappelen geblazen.

15:50 - Gewoon aan de bier gaan wordt steeds aanlokkelijker...

15:55 - ... en uiteindelijk ook maar het eindstation. Zie ik je volgend jaar weer? Oh, en als je nog oude games kwijt wil...

Graddus' Koningsdag-koopjes

REACTIES (67) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord