Graddus' Koningsdag-koopjes 2016 

Graddus' Koningsdag-koopjes 2016 2016-04-28T12:53:17
Het is inmiddels traditie: Graddus die op Koningsdag naar vette videogamekoopjes zoekt. Voor de lol, voor het geld? Nou, eigenlijk vooral omdat de ijdele baklap dan weer een blog vol selfies kan posten... Waar kwam onze Amsterdamse wansmaakman ditmaal mee thuis?

Vorst aan de grond en Máxima van tien graden. Nee, de weersverwachting voor Koningsdag belooft weinig goeds. Toch heb ik er, net als elk jaar, weer bijzonder veel zin in. Zou ik dan eindelijk eens wat SNES-spelletjes vinden? Een absurd goedkope PlayStation 4? Of - het zou toch niet - een mint kopietje van het koninklijke Conker's Bad Fur Day? 

Om extra scherp aan mijn koopjesjacht te beginnen, heb ik ditmaal zelfs Koningsnacht geskipt. Klaar voor de start, GO!

 

9:42 - Wow, dit moet voor het eerst in mijn leven zijn dat ik op Koningsdag vóór 10 uur wakker ben. En niet brak! Kopje koffie, slappe banaan in m'n mik en húp, het Vondelpark in...

10:37 - Koek-koek! Dit zou echt wel eens m'n lucky day kunnen worden. Vrijwel direct spot ik namelijk het onvolprezen Ni No Kuni, en dat voor een lousy twee euro. Dat het om de Duitse versie gaat (in de volksmond ook wel Ni Nein Kuni geheten) boeit alleen een zuurpruim.

Ni No Kuni

10:39 - Nog steeds in de wolken door mijn vroege find én het feit dat het niet regent, ontbijt ik met Red Bull en een cheeseburger. Yolo!

11:24 - Het is nog geen twaalf uur en ik heb nu al mijn tweede game te pakken. Toegegeven: Medal of Honor Vanguard is niet helemaal de toptitel waar je als koopjesjager op hoopt, maar voor de prijs van een zakje kruidnagel ook niet iets dat je achteloos kunt laten liggen...

12:06 - En jawel, daar is spel nummer drie! Het gaat om Ninja Gaiden voor de Xbox: nog net zichtbaar op de foto, vlak onder een fascinerend apparaat dat volgens de verkoper 'pas één of twee keer gebruikt is'. Ik besluit het voor nu toch even bij games te houden.

Ninja Gaiden

12:45 - Helaas is het qua echte retroshit weer droevig gesteld.

12:46 - Maar fok het, dat mag de pret niet drukken. Het zonnetje schijnt en in mijn buidelzak zitten nú al drie games... Oké, twee eigenlijk. En Medal of Honor.

13:35 - Het spelletjesaanbod lijkt lichtelijk op te drogen. Tuurlijk, er zijn zat FIFA's, GTA IV's en Assassin's Creed: Black Flag'sen te vinden, maar dat zijn geen titels waar mijn verzamelaarshart sneller van klopt. Ik realiseer me dat ik mijn aandacht wellicht moet verleggen. Iets voor in huis? Een drankenkoeler, zodat ik niet meer op trip hoef om m'n snikkel in de champagne te hangen? Hmmm...

Champagne

14:50 - Jongens, ik zeg het niet graag. Maar wat begon als een topdag, lijkt steeds meer op een teleurstelling uit te draaien. Het motregent inmiddels, en het gevoel dat Ni No Kuni en Ninja Gaiden toevalstreffers waren, krijg ik niet meer uit m'n hoofd.

14:55 - Tijd om m'n zinnen te verzetten. Tijd voor een niet-digitaal spelletje! En wat is er dan leuker dan in je skinnyjeans loeihard op doel te rossen? BOEM!

14:56 - 'Mama, waarom laat die meneer zijn billen zien?'

Voetbal

14:57 - En weer verder...

14:58 - En nog iets verder...

16:15 - Tot de grens is bereikt.

16:16 - Weet je, ik heb het echt geprobeerd. Ik was dit jaar niet uit geweest en extra vroeg opgestaan. Had een ideale looproute uitgestippeld, die mijns inziens de meeste kans op succes zou geven. En ik was gefocust. Gefocust als een malle.

Maar ach, misschien moet ik ook gewoon tevreden zijn met drie vette games... Nou ja, twee. En Medal of Honor.

Biertje?

Graddus

REACTIES (50) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord