Game of Thrones: The Game 

Game of Thrones: The Game 2012-09-17T13:01:40
Ben je een liefhebber van fantasy en Middeleeuwse drama’s maar heb je het eerste seizoen van Game of Thrones nog niet gezien? Dan mag je NU officieel je geeklidmaatschapkaart inleveren, want Game of Thrones is op het moment heter dan de ruft van een draak.

HBO noemt het voor de mainstream kijkers ook wel The Sopranos met zwaarden maar dat is natuurlijk een beetje kort door de bocht. De Amerikaanse schrijver, George R.R. Martin, begon de zevendelige boekenreeks te schrijven ergens aan het begin van de jaren ’90 en sindsdien doet ie er gemiddeld 5 tot 6 jaar over om één boek te voltooien. Ik ben nu ergens halverwege het derde boek, A Storm of Swords (‘O mijn God, hij leest boeken! Voor zijn plezier! Waah!’). En ik durf zonder blikken of blozen te zeggen dat zelfs Tolkien’s Middle Earth niet zo levendig is of volgepropt zit met boeiende personages. De opnames van het tweede seizoen zijn al in volle gang en ik zal op dag één achter m’n schermpje gekluisterd zitten. Achter m’n laptopscherm that is; de Nederlandse omroepen zijn te druk bezig met langzaam sterven om deze serie in te kopen. De hufters.

En zoals bij vrijwel iedere succesvolle franchise, is er ook een game in ontwikkeling. Game of Thrones: Genesis ontwikkelt door Cyanide. De game ligt blijkbaar deze week in de schappen maar… eh, kijk maar naar de trailer.

De graphics zien er zwaar verouderd uit en er zitten drakenrijders in de game. In de serie zijn er slechts een paar draken en die zijn niet groter dan een kat! Natuurlijk kan de Genesis-subtitel beteken dat de game zich voor de boeken afspeelt, maar wie zit daar nu werkelijk op te wachten?

Er is echter nog meer nieuws. Nieuws van het kaliber ‘ik heb een puppy voor je gekocht en in een juten zak de haven ingesmeten’. Niemand minder dan Bethesda was namelijk benaderd om een Game of Thrones-RPG te gaan maken! Volgens een interview met EGM waren veel developers bij de studio gecharmeerd van het aanbod, maar moesten ze het uiteindelijk weigeren. Een klein pietepeuterig spelletje genaamd Skyrim gooide roet in het eten…

Doodzonde vind ik het. Game of Thrones biedt een wereld die misschien niet zo vol zit met magische wezen als Tamriel of Azeroth, er bevinden zich genoeg facties op Westeros die elkaar intens haten en hun bondgenoten wantrouwen. Speel je een steenrijke Lannister, een vrome Stark, een volgeling van Rh’llor of steek je de vinger op naar adel en sluit je jezelf aan bij de wildlings achter de muur? Een MMORPG of een moraliteits-RPG zoals Dragon Age smeedt je er zo uit. Het enige dat je nodig hebt is een getalenteerde studio. Dus niet Cyanide, zo blijkt. Deze week bevestigden ze dat er na de RTS ook nog een RPG van Game of Thrones uitkomt. Maar serieus, gaan ze die ook in een graphics engine uit 1997 maken?

REACTIES (32) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord