Ga maar naar huis Microsoft, Sony en Nintendo: Ubisoft heeft de E3 al gewonnen 

Ga maar naar huis Microsoft, Sony en Nintendo: Ubisoft heeft de E3 al gewonnen 2017-06-13T14:58:49

Als je een beetje een nachtbraker bent, heb je waarschijnlijk gelezen dat Michel nu al enorm lyrisch is over de aankondiging van Beyond Good and Evil 2. En wat ons betreft heeft hij he-le-maal gelijk. Echt niemand had deze aankondiging verwacht, dus de zaal ging flink los! Vijftien jaar, VIJFTIEN *&^%$ JAAR hebben we op deze sequel(prequel) moeten wachten. En potdomme wat ziet het er goed uit zeg.

De game gaat dus eindelijk komen. Eindelijk worden we op onze wenken bediend. Goddank, want ik, persoonlijk, was het wachten knap beu. Weten jullie nog die etterbakkenstreek van Ubisoft in 2009 toen ze The Pig lieten zie; een cutscene-achtige short met een varken? En dat we toen maar moesten aannemen dat het BGE2 was? Of het feit dat we daarna wéér niets hoorden van de geestelijk vader van BGE, Michel Ancel? En hij toen wéér teasde met een plaatje van een potentiële deel 2 in 2013 (en Fons van PU ook al zo pissig was op Ancel). En toen wéér in 2016

         

Dat doet je mensen toch niet aan?! Geloof me; ik kan niet herhalen wat er toen allemaal uit mijn bakkes kwam.

Want kom op, wat was het eerste deel uit 2003 ontzettend goed, leuk en innovatief. Zelfs de 2011 HD-versie was weer tof om te spelen. De game combineerde veel verschillende gamestijlen en deed het verdomd goed ook. Er waren racegedeeltes, combatmomenten, Zelda-achtige dungeons en stealthplay. Het was zelfs een van de eerste games die een fotomodus had (waarschijnlijk ook omdat een van de twee hoofdpersonen, Jade, een fotojournalist was. Sterker nog, die optie zie je nu ook in bijvoorbeeld Horizon: Zero Dawn, Last of Us en Zelda. Hell, je kon zelfs van planeet naar planeet reizen.  

Maar het vette aan BGE was ook zeker dat de game, voor die tijd, best edgy was. De andere hoofdpersoon was een wat ranzig pratend varken met een aardige grote bek (Pey’J). Puik! Dus hoe irritant en zonde was het dat de game toen geen hit werd.

BGE        

BGE was nou echt zo’n game die door de gamers als lieveling werd beschouwd, maar door het 'mainstream' publiek genegeerd werd. Zo zonde, want de game was een pareltje die zijn tijd ver vooruit was. Verrassend genoeg waren ook de meeste spelers niet eens aan het zeiken over de Nederlandse stemmen. Neemt niet weg dat de titel binnen de korste keren in de budgetbak lag en iedereen voor een prikkie toch kon gaan genieten van deze game.

BGE2 is nogal wat veranderd met de tijd. BGE was een best wel edgy game voor zijn tijd, maar bleef ten alle tijden lief met een PEGI rating van 12 jaar en ouder. Natuurlijk met de logo’s van grof taalgebruik, geweld en gokken, maar in de tijdsgeest van toen erg braaf. Als je nu de E3 trailer ziet is de tone of voice wel wat veranderd, de fucks vliegen je om de oren en is iedereen bezig über cool te zijn. Past prima in het nu. 

BGE2
       

Goed, we zijn nu gerust gesteld… en enorm hyped! De game ziet er prachtig uit en heeft een heerlijk gore sfeer. De schattigheid is er vanaf en de hele wereld wordt in deze eerste teasertrailer bij elkaar gevloekt. Wat precies de verhaallijn gaat zijn; geen idee. Iets met varkensmaffia, een apendief en wederom ruimteschepen en meerdere planeten. Wat we in ieder geval zeker weten is dat het een prequel zal zijn.

Er is alleen nog geen releasedatum of platform bekend. Dus als Ancel ons wéér een kunstje gaat flikken, reis ik persoonlijk naar Ubisoft Montpellier af om desnoods BGE2 uit die kerel te schudden. Dan ga ik dat varkentje zeker even wassen.

REACTIES (32) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord