FIFA 20 is een kutgame (maar ik ben wel verslaafd

FIFA 20 is een kutgame (maar ik ben wel verslaafd) 2019-10-14T07:54:53

Het is de 81e minuut van een FUT Rivals-wedstrijd en ik sta 2-0 voor. Er is geen vuiltje aan de lucht. Ik ben de hele pot al de betere ploeg, en de andere partij mag van geluk spreken dat ik niet vier of vijf keer gescoord heb. Dan gebeurt het: ik schiet voor de zoveelste keer tegen de paal, waarna mijn tegenstander een blinde lik naar voren geeft. De bal belandt tussen zeker vier spelers door alsnog bij zijn spits die vrije doortocht heeft. Klinisch maakt-ie hem af. 2-1.

Fuck... Ik weet wat er gaat gebeuren, maar kan er niets tegen doen. En ja hoor: het complete momentum slaat om, mijn spelers kunnen ineens helemaal niks meer, en in de 88e minuut volgt de onverdiende 2-2. FUCK! Als ik in de 93e minuut ook nog de 2-3 om mijn oren krijg, ben ik klaar om de controller door mijn TV te gooien. En de TV daarna uit het raam. Gelukkig kan ik nog net op tijd achter mijn laptop kruipen om mijn frustratie van me af te schrijven in deze blog.

FIFA 20 kutgame

 

Want ja jongens: FIFA 20 is een kutgame. Echt een ongelooflijk frustrerend zaadspel, met een catchup-systeem voor skill gaps waar Mario Kart jaloers is, meer scripting dan een gemiddelde Hollywood-film en lagere droprates voor topspelers dan ooit. Het is, kortom, de meest neppe FIFA ever en compleet pay-to-win. Die 73 die Tjeerd en ondergetekende in de review gaven is achteraf beschouwd nog te hoog.

En toch speel ik FIFA 20 bijna elke dag, terwijl er met PES 2020 een beter alternatief voorhanden is. Waarom? Simpel: ik ben FUT-verslaafd. Ik kan niet stoppen met beetje bij beetje aan mijn team schaven, ook al weet ik dat mijn Pique als het spel daar zin in heeft van een defensief rotsblok van het ene op het andere moment veranderd in het debiele broertje van Sven van Beek. Ik kan gewoon niet langer dan 24 uur uur zonder het rinkelende geluid van een bak nieuwe FUT-coins om, in plaats van Ter Stegen met een 90 rating, Jan Oblak te kopen die een 91 rating heeft. Het is echt een soort ziekte.

De game geeft je nét genoeg terug om het toch elke keer weer op te starten. En die onverdiende nederlagen deel ik zelf natuurlijk ook wel eens uit, wat dan stiekem weer erg lekker voelt. Als je je instelt op het feit dat FIFA 20 een arcadegame is die niets, maar dan ook niets met echt voetbal te maken heeft en waarin elke wedstrijd minstens 11 doelpunten vallen, is het nog best te doen. Maar als EA niet snel een paar dikke patches uitbrengt, ben ik er klaar voor om cold turkey af te kic...  

Hé, het nieuwe Team of the Week is uit, en als het goed is zit Steven Bergwijn erin! Spreek jullie later, yo! 

FIFA 20 kutgame

 

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord