Even voorstellen: Raf Picavet 

Even voorstellen: Raf Picavet 2018-10-10T16:28:52

Deze column staat ook in Power Unlimited Magazine van afgelopen maand.

Onze Vlaamse lezers kennen hem sowieso, maar gamejournalist Raf is zo groot dat hij ook onder Nederlandse gamers een behoorlijke naam geniet. Hij schreef voor onder meer Gunk, Chief en Gamer.nl, en is nog altijd met regelmaat op de (Vlaamse) televisie te zien. En het mooie is: hij gaat voor PU schrijven! Toch …?

Utrecht, ergens begin februari. De jaarlijkse borrel waar videogame-uitgevers de gamepers binnen de Benelux uitnodigen voor een paar uurtjes ‘open bar’-experience. Dat ‘Benelux’ moet overigens iets genuanceerd. Ik bleek die avond de enige Belg die de grens was overgetrokken. En Luxemburg, tja, zowat de integrale bestaansreden van dat land is dat ze drie letters in het woord Benelux kregen. Dat zijn er namelijk vier méér dan ze verdienen.

Maar goed, ik raak daar op die borrel aan de praat met Martin van Power Unlimited. We rakelen wat oorlogsverhalen op. We lopen elkaar immers al langer dan tien jaar op perstrips tegen het lijf. Niet zelden aan het andere eind van de wereld en in prettig gestoorde omstandigheden. We bekvechten opnieuw over dezelfde details. Details waarvan we eigenlijk al te goed beseffen dat we destijds allebei veel te dronken waren om er nu nog ons gelijk uit te slepen. 

Dan zegt diezelfde Martin: “Dus Raf, wanneer ga jij eindelijk eens voor ons schrijven?”

'Shit.'

“Euh, ik weet niet of dat zo’n goed idee is”, probeer ik nog tijd te winnen.

“Waarom niet? PU doet het nog steeds goed in België. Hoog tijd voor een Belg in ons team, en jij zit al 17 jaar in het vak!”

Ik kijk hoopvol naar Wouter, die erbij is komen staan en altijd goed is voor een totale random verandering van onderwerp.

“Ja, waarom niet?” zegt hij met griezelige ernst.

'Really, Wouter?! Uitgerekend nú gaan we rationeel doen?'

“Omdat ik antiek ben en jullie een heel – kuch – onvolwassen uitstraling hebben?”

“Zo onvolwassen als toen jij en ik die arme New Yorkse ober met dat spraakgebrek drie uur lang in de zeik namen?”

'Dat was Simon, de man waar ik dan weer juist van hoopte dat ie zich níét in dit gesprek zou mengen.'

“Ja maar … ik heb het niet zo op dat egotrippen met mijn grijnzende kop bij elk artikel. Ik vind dat de tekst voor zichzelf moet spreken.”

“Zoals die programma’s op de Vlaamse tv, waarin je proefondervindelijk ladyboys in Thailand en strippers in Vegas interviewde, bedoel je?”

'Jezus Wouter! Bedankt om meteen ook mijn volgende ‘te puberaal naar mijn smaak’-argument te vloeren.'

“Of dat ego, dat zich op een troon laat fotograferen en hier al de hele avond staat te genieten van hoe iedereen zijn ring en kont komt kussen?”

'Fuck Simon, JIJ of all people over MIJN ego? Seriously?!'

“Ach misschien ben ik gewoon een te arrogante ouwe zak om zo’n samenwerking tot een goeie match te maken.”

“Nooit iets van gemerkt.”

'Dit van Florian. Sympathiek, maar definitely not helping.'

“Mwah, dat arrogante, daar zit wel iets in.”

'Dank je Tjeerd, dank je … denk ik toch.'

“En die ouwe zak is ook wel waar.”

'Oké, zo kan het wel weer, Florian.'

“Dus je hebt er eigenlijk gewoon geen zin in?” vat een verdacht glimlachende Martin samen.

“Nee, eigenlijk niet.”

'Yesss!'

“Goed, dan graag ergens volgende week je column. De maand erop verwacht ik je eerste stukken.”

“Oké, Martin.”

'Zucht.'

“Trouwens, die column heet bij ons kulum.”

'Natúúrlijk heet dat bij jullie kulum … waar ben ik in godsnaam aan begonnen?'

Een welkome toevoeging aan de redactie die Raf! Hij komt binnen met een klapper, want hij doet voor Power Unlimited de review van Call of Duty: Black Ops 4! Binnenkort lees je dus wat Raf van al het multiplayer-geweld in de nieuwe Call of Duty vindt! 

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord