Even doen alsof ik Ed ben 

Even doen alsof ik Ed ben 2017-05-04T11:22:28

Deze blog typ ik op een wel heel bijzonder toetsenbord. Bijzonder omdat er de afgelopen maanden of misschien zelfs wel jaren (aan de stof tussen de toetsen te zien) heel wat nummers van het mooiste magazine ter wereld op zijn verzorgd. Ja, wie in het vorige nummer heeft opgelet of de weekvlogs checkt, weet al dat ik enkele weken op de redactie rondloop en in Ed zijn stoel plaats mag nemen.

De èrg oplettende lezer van onze Specials – lezen jullie echt het colofon? - is het misschien al opgevallen dat ik de eindredactie voor die bijzondere uitgaves verzorg; onwaarschijnlijk heeft dat bijgedragen aan het feit dat Ed me vroeg om hem even te vervangen terwijl hij in Marokko vertoeft. Toch is het compleet andere koek, het redigeren van een magazine dat al ruim 20 jaar lang in de schappen ligt. Niet in de eerste plaats omdat ik nu meer rondes correctiewerk verricht.

Eindredactie PU HOI

Zo loop ik tienmaal daags heen en weer tussen de printer en mijn bureau, kras ik vrolijk door grammaticale fouten en andere fuck-ups en verzin ik zelfs een bijschriftje hier en daar. Maar er komt nog zo veel meer kijken bij het redigeren van zo’n magazine, zeker op een kantoor als deze. Naast het aanhoren van Wouters zangkunsten, zijn uhh… andere bijzondere geluiden en Martins obsessie met schattige filmpjes van dieren, moet er meer geredigeerd worden.

Ik onderhoud intensief mailcontact met onze vormgever, Johnny Rijbroek, speel met kleurtjes in de plank (zoals het pagina-overzicht heet) van PU #282 en discussieer met Wouter over wat er nou geprint moet worden op de 3D-printer die plotseling bij onze receptie stond. Nou ja, discussiëren; het piemelmotief werd snel duidelijk, maar het model…

Natuurlijk is dat lang niet alles. De redactiepagina’s moeten gevuld worden, het Smorgasbord komt er ook bij kijken en als er dan onverhoopt een game niet op tijd gespeeld kan worden voor Ook Gespeeld, offer ik me ook graag op om nog een korte review van Little Nightmares te tikken. Flikker er nog eens een foto van mezelf bij op pagina 7 – uhh, dat vindt m’n vriendin leuk, die is abonnee, heeft niets met mijn ego te maken – en het feestje is compleet.

Eindredactie Marvin

Als je me tien jaar geleden had verteld dat ik vandaag de dag de eindredactie van de PU zou verzorgen, had ik je compleet voor gek verklaard. Het is geen geheim dat het sinds dag 1 van mijn abonnement al mijn droom is geweest om voor dit prachtige blaadje te mogen schrijven, maar dit… Zelfs kort voor aanvang van mijn stageperiode op PU.nl had ik dit niet durven hopen. Nu ik erover nadenk besef ik pas dat het al bijna weer twee jaar geleden is dat ik hier voor het eerst op de redactie kwam. Holy shit.

Hoewel mijn dagelijkse reis van Nijmegen naar Haarlem een stuk draaglijker wordt door mijn Nintendo Switch (en de eerste Mario Kart die ik intensief speel sinds Double Dash), snak ik toch ook wel weer naar een dag waarop er uitgeslapen kan worden. Maar eerst zijn er belangrijkere dingen te doen, zoals de laatste loodjes voor PU #282, die weer een mooie editie belooft te worden. Uhh, die een mooie editie ís; aangezien we op het punt staan hem naar de drukker te sturen heb ik alle pagina’s al door mijn vingers gehad.

Wat er in het nummer staat? Klein tipje van de sluier: we zijn eens even creatief geweest met de cover, eentje om in te lijsten! Misschien wel iets wat ik ga doen, want stiekem ben ik wel een beetje trots op dit blaadje. Voor de rest zul je toch echt even moeten wachten op de komende Bladeren met Ed. Wees gerust, we zullen niet ineens zijn kale hoofd vervangen met mijn harige smoelwerk; dat bladeren laten we gewoon aan onze eindbaas over. En in de tussentijd start ik vrolijk met PU #283.

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord