Dragon Age en Mass Effect: dat ene perfecte einde  

Dragon Age en Mass Effect: dat ene perfecte einde 2014-03-30T13:45:08

Vrijdag werd gelekt dat Dragon Age: Inquisition maar liefst 40 verschillende eindes gaat krijgen. Ideaal, aangezien ik per se wil dat mijn einde een perfecte afspiegeling van mijn keuzes vormt. Maar ik weet nu al dat ik waarschijnlijk maar een of twee van deze eindes te zien ga krijgen. En dan bedoel ik niet dat ik de game maar een of twee keer ga spelen, maar dat ik bij elke playthrough gewoon weer dezelfde keuzes maak. Ik kan zelfs games met een oneindig aantal keuze-opties maar op één manier spelen: de manier waarop ik denk dat ik het in het echt ook gedaan zou hebben.

Ik heb de Mass Effect en Dragon Age games helemaal kapot gespeeld. Voor elk deel in die twee series heb ik minstens drie playthroughs staan. Het zijn voor mij echt games waar ik elke keer weer naar teruggrijp als ik 1) of even geen andere nieuwe game heb liggen, 2) of wanneer ik last heb van een nostalgische bui. Een bui die al opgeroepen kan worden door een nummer uit een van de betreffende soundtracks… Sterf Spotify.

Alistair Dragon Age

Maar goed, het opnieuw willen spelen is op zich niet zo vreemd toch? Dat doe ik ook met een willekeurige Zelda. Maar voor veel mensen wordt dit juist interessant bij games die elke keer anders zouden kunnen zijn. Alleen is dat bij mij dus niet zo. Elke playthrough maak ik weer dezelfde keuzes. - MOGELIJKE SPOILERS VOOR MENSEN DIE DE SERIES NOG NIET KENNEN. - Alistair mag geen koning worden, Kaiden mag niet dood gaan, de mages in Kirkwall moeten gesteund worden en de Geth mogen niet vernietigd worden. Ik heb daarom geen idee wat een Renegade Shepard allemaal zegt en doet… Of hoe het is om zonder Garrus te eindigen… Ik kan geen beslissingen nemen die ik in real life ook niet zou maken.

Misschien raakt die immersion mij dus iets te diep… En waarom zou je die games dan überhaupt meer dan één keer spelen, hoor ik je denken. Omdat het dus mijn go-to-games zijn. Hebben jullie dat ook, een (of meerdere) van die games die je onbeperkt kunt blijven spelen? Zelfs nu ik dit schrijf, heb ik zin om Ferelden in te duiken of rond te struinen op de Citadel. En dat terwijl ik Diablo 3: Reaper of Souls en InFamous: Second Son hier gewoon heb liggen…

Crew Mass Effect

Ik kijk dan ook verschrikkelijk uit naar de nieuwe Dragon Age: Inquistion. Ik verwacht, niet geheel toevallig, dat zowel Wouter als ik beide een weekje ‘ziek’ zullen zijn in de herfst. De Inquisitor moet de perfecte neus hebben, er mag geen sidequest gemist worden en over sommige beslissingen moet eindeloos gewikt en gewogen worden. Anyway, na die week volledige immersion ondergaan te hebben, hoor ik graag van jullie wat die andere 39 eindes inhouden.

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord