Deze personages uit de comic verdienen een rol in Amazon's The Boys  

Deze personages uit de comic verdienen een rol in Amazons The Boys 2020-09-03T13:27:12
Met het tweede seizoen van The Boys in aantocht ploegt Wimpie zich een weg door het bronmateriaal van de tv-serie. De veertien jaar oude comic kent bijna geen geheimen meer voor de Brabantse krullenbol, want hij heeft hem al bijna uitgelezen. Zodoende zijn er tal van personages die in zijn ogen een plekje in de serie verdienen.

Toen ik vorig jaar aan The Boys begon, wist ik nog helemaal niets over de wereld die schrijver Garth Ennis en tekenaar Darick Robertson hebben gemaakt. ‘Ah, toffe en brute serie man’, dacht ik. Ik wist niets, helemaal niets. De comic is twintig keer zo gewelddadig, vulgair, politiek incorrect en losbandig. Dat is vooral te danken aan een cast van krankzinnige personages, waarvan ik er nog een aantal mis in de televisieserie. Ik ga de personages die echt nog een rolletje verdienen met je doornemen.

Ben je de comic nog aan het lezen? Ik spoil in deze blog enkele plotpuntjes en personages die je misschien nog niet tegen bent gekomen!

Tek-Knight

Het merendeel van de supes in The Boys is totaal verrot, maar in de comic vind je hier en daar wat individuen die wél deugen. Tek-Knight is een van die uitzonderingen, al heeft hij een specifieke aandoening die hem behoorlijk raar en misschien zelfs een beetje fucked up maakt. Zijn hart zit echter op de goede plek, blijkt uit de afsluiting van zijn meeslepende verhaallijn die al vroeg in het verhaal zit. In seizoen 1 werd af en toe kort over hem gesproken, dus het lijkt me leuk om te zien hoe ze deze gepantserde weldoener naar de serie brengen.


   

John Godolkin en de G-Men

Ik denk dat Garth Ennis helemaal klaar was met de X-Men toen hij The Boys schreef. Ik weet het eigenlijk wel bijna zeker. De manier waarop hij de draak steekt met Marvels team van mutanten gaat ver, héél ver. In een van de meest hilarische verhaallijnen die ik tot nu toe gelezen heb, moet Wee Hughie een paar bugs plaatsen in het hoofkwartier van de G-Men. Hiervoor moet hij eerst het superheldenteam G-Wiz (een soort G-Men light) infiltreren, om toegang tot het landgoed van G-Men-leider John Godolkin te krijgen. Wat zich op het grondgebied van de G-Men allemaal ontvouwt is gestoord en weerzinwekkend, waardoor je Charles Xavier ineens vanuit een totaal ander perspectief bekijkt.


   

Vasily 'Vas' Vorishkin

In de serie hebben we jihadisten met superkrachten, in de comic hebben we Glorious Five Year Plan, een superheldenteam uit de voormalige Soviet Unie. In een verhaallijn die zich volledig in Rusland afspeelt, moeten Butcher en zijn team een supe-dreiging stoppen in het koude Oosten en de gigantische ‘Vas’ Vorishkin, voormalig leider van Glourious Five Year plan, helpt The Boys een handje. In deze verhaallijn komen we erachter dat Vas ooit bekend stond als Love Sausage, een soort ‘Red Guardian met extra potente wodka’. Gelukkig keert Vas nog een aantal keer terug in het verhaal, want hij is echt geweldig als komische noot en een onverwachte dreiging voor alle supes die stoer willen doen. Vas’ reusachtige verschijning en tegelijkertijd bijna knuffelbare persoonlijkheid maken een opwachting in de serie bijna onvermijdelijk. 


   

Superduper en Malchemical

Wat doe je als een supe zich dusdanig misdraagt dat hij een dreiging vormt voor zichzelf en zijn team? Juist: je brengt hem in een positie waarin hij zo weinig mogelijk schade kan aanrichten. Vought doet dit in de comic met Malchemical, een totaal verrotte en sadistische teringlijer die nogal wat geflikt heeft bij zijn eigen Team Titanic. Als ‘straf’ wordt hij ondergebracht in Superduper, een team van -jawel- werkelijk ongevaarlijke weldoeners. De tienertjes in Superduper zijn nog niet gecorrumpeerd en heel zachtaardig, wat een contrast vormt met Butchers tunnelvisie over supes. Het was deze verhaallijn die mij écht bij de strot greep, omdat het de verhoudingen tussen verschillende hoofdpersonages nogal op scherp zet. ik hoop dan ook echt dat Seth Rogen en Evan Goldberg ‘m adapteren in de serie.


   

Terror

Je hebt ‘m in één shot voorbij zien komen in het eerste seizoen: Butchers trouwe en vooral geile viervoeter Terror. In de comic is de Engelse buldog onafscheidelijk van zijn baasje en wil hij bijna alles wat hij ziet bestijgen, maar in de serie zien we hem alleen in zijn mand zitten tijdens een korte flashback. Jammer, maar als je dit interview met showrunner Eric Kripke leest, is het ook wel begrijpelijk. Het is al moeilijk om met dieren te werken op een set, laat staan als een dier gepast moet reageren op het commando 'Terror, fuck it!'. Gelukkig heeft Jack Quaid, Hughie in de serie, al aangegeven dat we Terror in vol ornaat gaan zien in het tweede seizoen, dus ik ben heel benieuwd of we een volledige Butcher/Terror team-up gaan zien!


   

The Legend

In een wereld waar superhelden de wereldeconomie zowat draaiende houden, is er een stripschrijver nodig die de helden hun juiste verhalen geeft. The Legend, een overduidelijke hommage aan Stan Lee, is die stripschrijver. In de comic is dit oude mannetje jarenlang Butchers inside ear geweestbij Vought-American. Alles wat er in de Vought-wandelgangen speelt weet The Legend. Alles wat er in het verleden is gebeurd, weet The Legend. Alles wat jij als lezer moet weten over de wereld van The Boys, weet The Legend. Ennis heeft dit personage dan ook dankbaar gebruikt als expositie-pion, wat naar mijn mening jammer is. Toch zie ik dit personage en zijn karakteristieke comicwinkeltje maar al te graag voorbijkomen in de serie, al is het maar in een piepklein rolletje.

Vanaf vrijdag zijn de eerste drie afleveringen van het tweede seizoen van The Boys op Amazon Prime te zien.

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord