De prijsuitreiking 

De prijsuitreiking 2012-11-23T16:46:03

Donderdagavond gaf Nintendo een feestje in Amsterdam. De Wii U première party. Natuurlijk was de PU-redactie van de partij. Maar ik niet. Ik zat in een oude treinloods in Amersfoort voor een diner waaraan een prijsuitreiking voor Nederlandse spelontwikkelaars was gekoppeld.

Ik heb wel even getwijfeld hoor. Moet ik nou naar dat feestje van Nintendo of naar die prijsuitreiking voor Nederlandse spelontwikkelaars. Enerzijds ben ik toch wel de Nintendo-man op de redactie. Maar anderzijds ben ik sinds twee jaar ook de man die elke maand een Nederlandse ontwikkelaar bezoekt om over hun werk en ideeën verslag te doen in Power Unlimited. De meeste van de door mij bezochte Nederlandse studio’s waren tijdens de uitreiking van de Dutch Game Awards aanwezig. Veel ervan waren genomineerd. Het diner en de drank werden mij gratis aangeboden. Dus toch maar voor Amersfoort gekozen. Een mens moet toch wat.

jurjen blog

’s Middags wist ik al dat ik de goede keuze had gemaakt. Ik speelde de nieuwste versie van Vlambeers Luftrausers en dat voelde hemels. Remembering van Monobanda/SonicPicnic bleek een interessante experimentele game met een voorname rol voor geluid. Er waren interessante games van jong talent, zoals Caromble, een soort Breakout in Steampunk-achtige decors, en Beat Attack, een verrassend leuk ritmespel voor de iPad. Eromheen werd natuurlijk veel over games geluld. Ik raakte voor het eerst aan de praat met Adriaan van Game Oven, speelde zijn nieuwe game, en maakte met hem een afspraak voor een volgende ‘Op bezoek bij’. Maar het hoogtepunt van de middag was toch wel mijn kennismaking met Action Henk!, een hardcore platformspel dat net zo briljant belooft te worden als de titel suggereert.

De avond had wat incestueuze trekken. De scene van Nederlandse ontwikkelaars bestaat uit een paar honderd mensen die elkaar allemaal kennen en graag even een klopje op de hardwerkende schouders geven. De prijsuitreiking werd georganiseerd door het vakblad Control dat over Nederlandse ontwikkelaars schrijft. Omdat dat blad vijf jaar bestond, mochten de makers ervan ook wat prijzen in ontvangst nemen. Er was een speciaal nummer van Control gemaakt waarin Nederlandse ontwikkelaars op hun beurt weer hun lof over Control uitspraken. Ik nam nog maar eens een wijntje. En ging bij mensen langs om lastige vragen te stellen voor mijn verslag in de PU.

Jurjen blog

Er waren donderdagavond in Amersfoort veel winnaars, en de grootste waren Ronimo Games en Game Oven, die een kleine zwerm plexiglazen uilen ontvingen voor hun spellen Awesomenauts en Fingle. Het was mooi om de blijdschap op de gezichten van de winnaars te zien. Twee weken geleden was ik nog op bezoek bij Little Chicken, die stonden ook op het podium omdat ze hadden meegewerkt aan De Ontdekker, een Balance Board-spel dat blinden en slechtzienden helpt bij het verbeteren van hun evenwichtsgevoel. Het is mooi wat er in ons land allemaal bedacht en gemaakt wordt. Dat mag best eens gevierd worden, concludeerde ik. En daar hoort de PU dan ook bij te zijn. Behalve Eline Muijres heb ik in Amersfoort trouwens geen gamejournalisten gezien. Die hadden waarschijnlijk iets beters te doen.

Terug in de trein naar huis kijk ik op Twitter wat ik die avond gemist heb. Het schijnt dat PU-hoofdredacteur Maarten Blonk per ongeluk op de voet van zanger Ben Saunders is gaan staan, en dat de laatste sorry zei. Een vrouw met krullerig haar heeft op de Wii U première Party muziek gedraaid. Er zijn ook chocoladerepen uitgedeeld.

Ach ja, een mens kan niet overal bij zijn.

 

 

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord