Als Capcom ├ęcht geld wil verdienen, moeten ze snel met een Resident Evil 3: Nemesis Remake komen! 

Alvast hyped voor de Resident Evil 3: Nemesis Remake 2019-09-17T11:31:06

Verdikkie, wat heb ik genoten van de Resident Evil 2 Remake: de klassieke verhalen van Leon S. Kennedy en Clair Redfield werden, voorzien van wat updates op gameplay- en grafisch gebied, heerlijk trouw aan het origineel verteld en de sfeer was weer goed beklemmend, ondanks het ontbreken van de welbekende vaste cameraperspectieven. Ook de T-103 Tyrant, ofwel Mr. X keerde terug en hij wist het gamend publiek heerlijk te frustreren. Los van wat zoutige comments op de Steam-page van Resident Evil 2 Remake, vonden de meeste mensen hem -net als ik zelf- geweldig omdat hij uiterst stressvolle gameplay stimuleerde. En dat is een van de redenen waarom ik haast niet kan wachten op een remake van Resident Evil 3: Nemesis.

De Tyrant in deel 3, het prototype Nemesis, is een stuk geavanceerder dan Mr.X en zal ongetwijfeld voor nog meer stress en actievollere gameplay zorgen in een remake. In tegenstelling tot Mr. X’s gematigde looppas sprint Nemesis achter hoofdpersonen Jill Valentine en Carlos Oliveira aan, waardoor je als speler soms moet kiezen of je Nemesis in een vuurgevecht probeert uit te schakelen of dat je het hazenpad kiest en ergens probeert te schuilen. Naarmate de verhaallijn vordert wordt Nemesis steeds sterker en angstaanjagender, vooral als hij op een gegeven moment zelf een Stinger kan gebruiken om je op te blazen. Als liefhebber van choice-based gameplay zie ik de keuzes die de afloop van het verhaal bepalen ook graag terugkeren, met wellicht wat tweaks en extra eindes of Epilogue Files die de replaywaarde wat verhogen.

Capcom heeft al toegezegd dat de remake van Nemesis er komt als er genoeg animo is onder fans van de serie en ik denk dat die animo er zeker is. Kijk bijvoorbeeld naar de petitiepagina’s die het afgelopen jaar op Change.org en Twitter verschenen. Capcom zelf heeft in Resident Evil 2 ook genoeg verwijzingen naar Nemesis gegeven, zoals bijvoorbeeld een poster waarop S.T.A.R.S.-lid Brad Vickers staat afgebeeld. Uiteraard brengt het remaken van Nemesis wat risico’s met zich mee, want het origineel verschoof de focus van survival horror iets verder richting het actiegrenre en gezien de remake van deel 2 al wat actievoller was, lijkt de insteek van een horror shooter in een Nemesis-remake bijna onvermijdelijk.

Capcom zal dus ieder geval gebalanceerde afwegingen moeten maken om een remake van Nemesis te rechtvaardigen, maar denk dat het ontwikkelaarsteam zeker een remake kan produceren die subtiele vernieuwingen in gameplay brengt terwijl het trouw blijft aan de mechanics van het bronmateriaal. Helaas zijn bovenstaande beschouwingen voorlopig nog niet relevant, want zoals we inmiddels weten is de volgende Resident Evil-game helaas geen remake van Nemesis, maar een 4v1 survival game genaamd Project Resistance.

Net als vele Resi-fans kijk ik vooralsnog met een gezonde dosis scepsis naar deze titel, met het tegenvallende Resident Evil Outbreak uit 2003 in mijn achterhoofd. Ik hoop echt dat de mensen bij Capcom weten wat ze aan het doen zijn en dat Project Resistance niet het zoveelste Resident Evil multiplayer experiment wordt dat gigantisch gaat floppen. In ieder geval ben ik van mening dat Capcom enorm veel geld kan verdienen met een heruitgave van RE3: Nemesis, als is het maar om de reden dat RE3 de laatste mainline Resi-game is die écht nog een nieuwe uitgave verdient.

Hoe denk jij over de mogelijkheid van een Nemesis-remake? Zal deze misschien iets te veel richting het actiegenre leunen? Of denk je misschien dat, als Capcom besluit om juist een hoop actie uit de game te snijden, de remake te veel afwijkt van het origineel? Drop je mening hieronder!

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord