Speel als Poundmaker in Civilization VI: Rise and Fall 

Sid Meier’s Civilization toont wederom een video van een nieuwe Civ die wordt toegevoegd met de Rise and Fall-uitbreiding. De Cree waren een van de grootste groep oorspronkelijke Amerikanen. De leider hiervan heette Poundmaker, wat een hilarische naam is als je het ons vraagt. Hij heeft vrede weten te sluiten tussen zijn stam en de Canadese regering.

De speelstijl voor deze nieuwe Civ heeft een goede balans tussen agressie en diplomatiek. Hun unieke vaardigheid heet Nihithaw. Dit betekent dat je automatisch een handelsroute krijgt wanneer je pottenbakken ontdekt. En de eerste keer dat een handelaar van je stad vertrekt en op tegels terechtkomt die drie of minder tegels van je stad verwijdert zijn, claim je die automatisch.

Het unieke gebouw van de Cree heet de Mekewap. Dit gebouw zorgt voor extra productie en huisvesting. Daarnaast krijg je extra eten als je Mekewap naast een bonusmiddel staat en extra goud als het naast een luxeproduct staat.

Tot slot de nieuwe unit, genaamd de Okihtcitaw. Deze eenheid vervangt de scout, krijgt direct een promotie én is beter in vechten dan een normale scout.

De vaardigheid van Poundmaker heet Favorable Terms. Deze vaardigheid komt vooral van pas als je veel gebruik maakt van bondgenootschappen. Alle bondgenoten delen zichtbaarheid en de Cree ontvangt meer eten wanneer ze handelen met steden die kampen of weilanden hebben. De ontvanger van de handelsroute ontvangt ook extra goud voor ieder kamp of weiland.

Civilization VI is al een tijdje uit voor PC en is vorige week ook nog eens uitgekomen voor de iPad. De Rise and Fall-uitbreiding komt uit op 8 februari. Dit uitbreidingspakket voegt 9 nieuwe Civ’s toe om mee te spelen, waaronder Nederland, die koningin Wilhelmina als leider heeft. 

ANDERE PU TV UITZENDINGEN

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord