Is Shadow of the Colossus wel een klassieker? - Review 

Florian heeft colossi beklommen in de remake van Shadow of the Colossus, maar dat heeft hij natuurlijk al eerder gedaan! Dit keer is de game van Team Ico echter van de grond af opnieuw opgebouwd door Bluepoint Games, met een volledig verbeterde belevenis tot gevolg. Alhoewel, vollédig verbeterd? Er is helaas wel iets waarom deze game niet helemaal zo leuk is al hij zou kunnen zijn...

De oorspronkelijke versie van Shadow of the Colossus verscheen al in 2005 voor de PlayStation 2 en gemaakt door de studio achter Ico. Het team was daar zo trots op, dat ze zichzelf simpelweg Team Ico noemden. En waarom ook niet? Die naam spreekt in ieder geval een stuk meer tot de verbeelding dan International Production Studio 1, waar ze intern als bekend staan.

Shadow of the Colossus scoorde een stuk harder dan Ico (die beschouwd wordt als z’n spirituele voorganger, eh… of, nou ja, Shadow of the Colossus wordt eigenlijk gezien als de spirituele opvolger van Ico, maar waarom zouden we moeilijk doen), gooide zo mogelijk nóg meer hoge ogen bij de critici en haalde de ene na de andere prijs binnen. De game begon langzamerhand een soort cultstatus te krijgen, meer nog dan z’n geliefde voorganger. Daarom kreeg Shadow of the Colossus in 2011 een HD-versie gemaakt door Bluepoint Games, compleet met content dat niet in de westerse versie zat, 3D-ondersteuning en natuurlijk kan je er Trophies in verdienen.

Misschien nog wel het allerbelangrijkste aan Shadow of the Colossus is dat je er echt mee kan aantonen dat video games prima als kunst beschouwd kunnen worden. Het design, zowel qua graphisc als audio, en de kracht van de emotionele reis die je meemaakt in Shadow of the Colossus maakt het een van de meest invloedrijke titels in de geschiedenis van video games. Vandaar ook dat er nu weer een remake is gemaakt, waarmee je nóg een kans krijgt dit stukje interactieve kunst een kans te geven.

ANDERE PU TV UITZENDINGEN

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord