UPDATE: Nieuwe game van de makers van Firewatch: In The Valley of Gods 

De ontwikkelaar van Firewatch, Campo Santo, heeft hun nieuwe game onthuld tijdens The Game Awards 2017: In the Valley of Gods. We zien hierboven best een lange trailer met een heerlijk muziekje eronder (Muddy Waters van LP), maar heel veel wijzer over de gameplay van In the Valley of the Gods worden we niet. 

Campo Santo zelf beschrijft In the Valley of Gods als een first-person adventure. Spelers trekken de avonturierende schoenen aan van Rashida, een 'disgraced former explorerer and filmmaker'. Duidelijk iemand met geschiedenis dus! Over geschiedenis gesproken: Rashida gaat een oeroude vallei in Egypte exploreren tijdens de jaren '20 om schatten te vinden en hartstikke beroemd te worden. Niet helemaal een Indiana Jones of Lara Croft dus, want die deden het niet echt om de faam. 

Rashida wordt vergezeld door een andere dame (een game met maar liefst twee vrouwen in de hoofdrol zien we niet vaak, hoewel de add-on van Uncharted 4, The Lost Legacy, In the Valley of the Gods net gebeat heeft) genaamd Zora, maar het is nog even de vraag of ze hiermee metéén de Bechdel test doorstaan. De dames schijnen nogal wat kwaad bloed met elkaar te hebben… Maar goed, de kans is natuurlijk klein dat ze niet nader tot elkaar komen gedurende hun avontuur, want dat zijn mooie dingen om te vertellen. En Campo Santo heeft met Firewatch bewezen dat ze heel goed zijn in het vertellen van een verhaal, dus verwacht ook dat In the Valley of Gods een behoorlijk verhaalgedreven ervaring zal zijn. 

In the Valley of Gods komt pas in 2019 uit op Steam, dus het duurt nog ff voordat we op zoek gaan naar schatten in de woestijnen van Egypte met Zora en Rashida. 

ANDERE PU TV UITZENDINGEN

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord