Wouter speelt Assassin's Creed Origins op Gamescom 2017

Wouter kreeg de kans om Assassin's Creed Origins te spelen op de Gamescom en dat vond hij mooie dingen! Hij is wel gestopt met de serie na Assassin's Creed: Black Flag, dus heeft hij wel het scherpe arendsoog om deze game goed te bewonderen? Zoals hij in de coverview van PU augustus 2017 schreef:

'Assassin’s Creed Origins is niet een full-on reboot, maar er wordt wel op vele fronten een frisse start gemaakt. Sowieso gaat het historische gedeelte zo ver terug in het verleden dat de speler aanbelandt bij de begindagen van de strijd tussen de Templars en de Assassins. En dat is kneiterlang geleden natuurlijk, ergens in 300 vóór Christus, gedurende de overgang van de Macedonische periode naar het Ptolemeïsche rijk in… jawel, het oude Egypte. (Bask in my Wiki-powered knowledge.) Je speelt met een dude genaamd Bayek of Siwa, het laatste lid van een Egyptische Militaire Orde genaamd de Medjay. Deze knakkers bewaakten de tombes van Farao’s, maar aangezien de goddelijke heersers van Egypte in deze periode een ding van het verleden zijn geworden, is ook Bayek en z’n orde nogal een reliek. Toch gelooft Bayek nog in de Goden van Egypte en denkt hij met hun hulp de Brotherhood of Assassins op te richten. Het lijkt er dan ook op dat het (bij)geloof van de oude Egyptenaren een grote rol gaat spelen in Origins, vandaar ook de big ass slang die je hebt kunnen zien in de trailer. Wow, stapt AC dan af van z’n historisch getrouwe roots? Komt er een stukkie fantasy bij kijken? Nou, niet helemaal. Volgens game director Ashraf Ismail (geen familie van Vlambeers Rami Ismail) wilde de studio zeker wat aankloten met het concept van de Goden met hun dierenhoofden en de mystiek hiervan, maar meer ook niet. Dus die slang? Tja, reken er maar op dat het een droom/hallucinatiesequentie of iets dergelijks is. Toch, ik ben zwaar geïntrigeerd door deze setting, veel meer dan door die van Unity en Syndicate bij elkáár. Die gekke goden hoeven van mij heus niet echt te bestaan in de game, maar dat het een belangrijk thema is en dat we meer te weten gaan komen over deze tot de verbeelding sprekende religie; het klinkt allemaal als slangenbezweerdersmuziek in m’n oren.'

ANDERE PU TV UITZENDINGEN

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord