Altered Carbon: Netflix' duurste scifi-serie - Review 

Netflix blijft maar cash uitgeven alsof het water is om te zorgen dat hun abonnees genoeg Netflix Originals kunnen checken. En voor hun nieuwste scifi-serie, Altered Carbon, is ook duidelijk miljoenen uitgegeven! Wouter heeft alle 10 afleveringen van Altered Carbon gezien en ook Dennis checkte een groot deel van de slicke cyberpunk-serie, waarna ze elkaar de grote vraag stellen: is dit je tijd waard? 

Altered Carbon speelt zich honderden jaren in de toekomst af, in een wereld waarin San Francisco een immense stad is geworden genaamd Bay City, en waarin de lichamen van mensen zijn gedegradeerd tot vervangbare omhulsels genaamd 'sleeves'. Het bewustzijn van mensen wordt opgeslagen in een 'stack', een soort ruggenwervel die in de nek van een sleeve wordt gestopt, waarna die persoon voortleeft in het betreffende lichaam. Dat betekent dat menselijke lichamen dus vervangbaar zijn, zolang je maar genoeg geld hebt, en niet iedereen in dit noir scifi-landschap zit goed in de olie. Behalve dan de rijke 1 procent, die in de hoogste gebouwen van Bay City letterlijk in de wolken wonen, ver boven het trieste leven van de 'grounders'. 

Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman) z'n stack heeft 250 jaar lang in opslag gelegen, wanneer hij aan het begin van Altered Carbon in een nieuwe sleeve wordt gestopt omdat hij de moord op Laurens Bancroft (James Purefoy), een rijke inwoner van Bay City, moet oplossen. Al snel komt hij in aanraking met de ambitieuze politie-agente Kristin Ortega (Martha Higareda), die hem duidelijk wantrouwt, en sluit hij een kwetsbaar verbond met Vernon Elliot (Ato Essandoh). Al snel worden er vele vragen opgeworpen in Altered Carbon: wat is Ortega haar probleem met Takeshi? Wat is er in Takeshi z'n verleden gebeurd en wat is een envoy? Wat is er met Elliot z'n dochter gebeurd? En als rode lijn van het hele seizoen: wie pleegde de moord op Bancroft z'n sleeve en waarom?

ANDERE PU TV UITZENDINGEN

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord