Pokémon Sword en Shield komt op 15 november, heeft multiplayer en gigantische pokémon! 

De Pokémon Direct van vandaag heeft ons een hele hoop nieuwe info gegeven over de aankomende Pokémon-games, Pokémon Sword en Pokémon Shield, die vanaf 15 november te koop zijn. In de presentatie zagen we onder andere een aantal nieuwe pokémon, werd er onthuld dat het spel met meerdere spelers gespeeld kan worden en komt er een nieuw spelelement om de hoek kijken.

Om te beginnen kan je in Pokémon Sword en Shield rondlopen in gebieden genaamd Wild Areas. In deze gebieden lopen jij en de pokémon vrij rond en kan je de camera volledig naar eigen voorkeur ronddraaien. In deze gebieden kan je samen met tot drie andere spelers spelen en meedoen aan bepaalde evenementen genaamd Max Raid Battles. Je hoort het goed: Pokémon Sword en Shield bevat multiplayer! Je kan zowel lokaal als via het internet verbinden met andere trainers.

Even terug naar de eerder genoemde Max Raid Battles. Deze evenementen laten een andere, nieuwe mechanic van Pokémon Sword en Shield zien: Dynamaxing. Met deze kracht kan je een keer per gevecht je pokémon in een reus laten veranderen, waardoor hij of zij ook direct veel sterker wordt. Dit blijft je pokémon niet voor eeuwig, want na drie beurten is de kracht alweer uitgewerkt. Dit geldt voor alle pokémon behalve voor de gigantische pokémon waar je tijdens de Max Raid Battles tegen vecht. Deze pokémon hebben nog meer heftige aanvallen en sommige kan je alleen vangen nadat je ze verslagen hebt in een Max Raid Battle.

We hebben een paar nieuwe pokémon langs zien komen: Wooloo is een schaapje met een geweldige vacht, Gossifleur en zijn evolutie Eldegoss, Drednam de bijtschildpad die blijkbaar pittig hardcore is en Corviknight, een vogel die zich als een taxi gedraagt en je naar bepaalde plekken kan vliegen. Betekent dit dat je geen Fly meer nodig hebt? Ook zagen we de legendarische pokémon van Pokémon Sword en Shield: Zacian, een wolf met een zwaard in zijn mond, en Zamazenta, een wolf met een schild als hoofd. Origineler kunnen we het niet maken, maar beide pokémon hebben wel een unieke rol in het verhaal van Pokémon Sword en Pokémon Shield.

Als laatste hebben we wat iconische personen uit de game te zien gekregen. Zo zagen we Leon, de champion van de Galar Region en een immens populaire gast, en zijn broertje Hop, die ook direct je rivaal is. Ook maakten we kennis met Professor Magnolia en haar kleindochter Sonia, die je door heel het avontuur heen zullen helpen. Als laatste persoon werden we voorgesteld aan Milo, een gym leader, en werd duidelijk dat pokémon battles voor de Galar Region net zo zijn als voetbal voor Engeland. De gym battles worden gehouden in heuse stadia en die zitten altijd helemaal vol met publiek.

Dat was ons weer een hele klap nieuws! Laat ons vooral weten wat je vindt van de nieuwe info over Pokémon Sword en Pokémon Shield en natuurlijk of je de game gaat halen op 15 november! Wil je nog meer weten van Pokémon, bijvoorbeeld wat de lelijkste pokémon zijn of welke pokémon de meest bizarre achtergrondverhalen hebben? Klik dan op de links en lees door!

ANDERE PU TV UITZENDINGEN

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord