PAL/NTSC probleem op UHD TV's? 200HZ/240HZ - 60FPS/120FPS 

Hi!

Ik heb een UHD TV besteld en wil later een Game PC kopen om deze hierop aan te sluiten, dit omdat ik console framerates niet meer trek. Nu staat op de Amerikaanse (NTSC) verpakking van deze TV 240HZ maar op de Europese (PAL) doos staat 200HZ. Dit is overigens de native fresh rate (dit wordt softwarematige nog eens 2000).

Nu vraag ik mij af of games die ik later wil gaan spelen op dit Europese model hetzelfde lopen als op zijn Amerikaanse broertje. Dus als ik dadelijk een Game PC koop en games afspeel op 120FPS, verwerkt deze 200HZ TV model dit dan correct en loopt dit hetzelfde als op het Amerikaanse model van 240HZ? Of is dit anno 2015 niet meer aan de orde en zijn de TV's hetzelfde en gaat het om de input?

Vroeger hadden we namelijk het 50HZ/60HZ probleem met consoles op Amerikaanse/Europese TV's. Ik dacht dat dit over was en Europa gelijk liep met Amerika, maar nu ik het 200hz/240hz verschil op de doos zie maak ik mij zorgen. De consoles zijn dan misschien regio vrij geworden maar als de TV's nog steeds verschillen dan maakt dit toch iets uit qua beweging in beeld? 200HZ is immers geen 240HZ. Mij lijkt het dan bv logischer dat een 60FPS spel beter loopt op een 240HZ model, want 60x2=120x2=240. Of werkt dit niet zo? Iemand met veel verstand van dit onderwerp?

Alvast bedankt!

ANTWOORDEN (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord