Welke kant moet Nintendo op met de NX? 

Boze Ninty fans alom. De WiiU is namelijk commercieel geflopt en het ziet er niet naar uit dat zijn papa Big N het arme ding nog wat liefde gaat geven. Die is immers al geboortekaartjes aan het drukken voor zijn nieuwste telg, de NX. Wat moet Nintendo doen om te voorkomen dat ook deze dreumes dood geboren wordt?

Vraag het een willekeurige WiiU bezitter en je zult horen dat er niets mis mee is. Alleen, tja, er komen te weinig games voor uit. Weliswaar topgames, maar te weinig en te laat. Dan helpt het ook niet dat outsiders hem massaal de grond in douwden en 3rd parties hem mijden alsof het de ziekte had.
Met de NX wil Nintendo ongetwijfeld de hardcore gamers weer aan zich binden, maar fans van het eerste uur komen er bekakt van af. Waar is de love, Nintendo?!

Afijn, hier een lijstje met 7 eise… euhm, 'suggesties' om de NX zowel bij ‘die verwende snotapen’ (lees graphics aanbidders) als de echte doelgroep aan te laten slaan.

  1. Een grafische processor gelijk aan of beter dan die v/d PS4/XBONE. Daarnaast moet de processor uitwisselbaar zijn, net als bij de N64 het geval was; Als de NX weer tussen twee generaties op de markt komt is het bittere noodzaak dat Nintendo’s console – inclusief de reeds verkochte exemplaren – kan meegroeien.
  2. Interne opslag van minimaal 500GB, eventueel uitbreidbaar zonder teveel gedoe.
  3. Geen rare gimmick controls, verdere uitleg lijkt me niet nodig.
  4. Compatible met Wii- en WiiU games en controllers. Immers, iedere WiiU eigenaar heeft zijn Wii (als hij die had) waarschijnlijk de deur uit gedaan. Als tegemoetkoming voor de korte levensduur v/d WiiU mogen in mijn optiek beide ondersteund worden.
  5. De mogelijkheid om via software download de 3DS en N3DS als controller te gebruiken. Een vereiste als we er ook WiiU games op willen spelen; er liggen immers geen losse gamepads in de winkel. En nu we toch bezig zijn, maak het gelijk ook mogelijk om het bovenste beeld van de (N)3DS naar de NX te streamen.
  6. Volledige NFC/Amiibo ondersteuning (in de controller, zolang deze er niet lomp van word), want o wee als die hele collectie straks puur voor de sier is.
  7. De bestaande services behouden en bijwerken. Denk o.a. aan een uitgebreidere Virtual Console en meer opties voor de Mii Maker (custom onderdelen misschien?)

Rest alleen nog de marketing. Daar heb ik jammer genoeg de ballen verstand van, maar de naam kan hoe dan ook beter. Als werktitel is NX prima (lekker mysterieus), maar zeker in Nederland zullen trolls hem in no-time omdopen tot Nintendo’s 3 keer niks.
Wat dan wel? Ik heb er min of meer al naar gehint. Cijfertjes zijn blijkbaar in de laatste tijd. Geen kunstzinnig bedoelde woordgrapjes, gewoon lekker simpel. Gooi er een catchy logo tegenaan en iedereen ziet dat we ons hoofd er weer bij hebben.

Ziehier, de Nintendo N7!

Hebben jullie nog suggesties of opmerkingen? Brand hieronder dan maar lekker los.

ANTWOORDEN (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord