Visual Novels in Europa 

Zullen Visual Novels ooit wat worden in Europa?

Wat Informatie voor degene die niet weten wat een "Visual Novel" is.

WTF Is Een Visual Novel?

*"visuele novelle (ビジュアルノベル , bijuaru noberu) is een interactieve fictie-game, meestal met eenzelfde grafische stijl als anime. Ze worden ook vaak 'dating sims' genoemd, maar dit is een onjuiste benaming daar de term 'dating sim' naar een ander genre verwijst.

In Japan wordt er onderscheid gemaakt tussen 'visual novels' (NVL) en 'adventure games' (AVG of ADV). Meestal worden beide genres in het westen 'visuele novelle' genoemd, omdat 'adventure game' hier naar een ander genre verwijst.

Visuele novelles en ADVs worden bijna altijd gemaakt in Japan, waar bijna 70% van alle uitgegeven PC-spellen uit visuele novelles bestaan[1]. Ze worden zelden gemaakt voor consoles, maar populairdere spellen worden vaak overgezet naar consoles als de PlayStation 3, PlayStation 4 en Sega Dreamcast.
Tot voor kort was de markt voor visuele novelles buiten Japan en Zuid-Korea zeer klein. De laatste jaren is het interesse vanuit westerse landen, met name West-Europa, in deze sector echter explosief toegenomen."* [Bron: Wikipedia]
Steins;Gate

Hentai, Dus?

*"De meeste visuele novelles hebben romantische thema's, maar er bestaan ook visuele novelles met sciencefiction, fantasy en horror-elementen.

Veel visuele novelles voor de PC hebben zogenoemde eroge/hentai-scenes, zelfs wanneer de rest van de VN niet erotisch van aard is. De grote meerderheid van de spelconsoles hebben echter wegens de doelgroep geen 18+-materiaal, en bij de markt voor visuele novelles op de PC neemt het aantal novelles zonder 18+-inhoud eveneens toe (met name door de introductie van VN's op online platforms als Steam. Vaak worden ook Visuele Novelles met van oorsprong erotisch materiaal erin bewerkt, waardoor dit materiaal niet meer te zien is. Zo zijn alle titels van Key beschikbaar in versies voor alle leeftijden, en twee ervan hebben helemaal nooit 18+-materiaal gehad."* [Bron: Wikipedia]
Ook Ace Attorney is een Visual Novel

Scarredvierlijf

Jouw Mening?

Denken jullie dat Visual Novels ooit iets worden in Europa?
Laat je reactie achter!

Danganronpa

bai.

/ / / L1nki3jj / / /
eh

ANTWOORDEN (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord