S.T.A.L.K.E.R 2, Old Style of Bethesda Makeover? 

Zoals sommigen van jullie misschien al weten, is de studie achter de eerste 3 STALKER games een aantal maanden geleden falliet gegaan, en dat terwijl ze druk bezig waren met S.T.A.L.E.R 2: A light in the Wasteland.

Voor wie niet weet waar ik het in godsnaam over hebt, in het kort een stukje over STALKER:
- Post-appocalypticsurvival FPS, gigantische map met allemaal fractiez, mutants, zombies, verkopers, fixers van wapens, bandits, fabrieken, en talloze missies om achter de waarheid te komen; wat de fuck er nou precies aan de hand is met Reactor nummer 8 in CNPP; Chernobyl Nuclear Power Plant.

Allereerst kwam STALKER Shadow of Chernobyl, waarin je een STALKER (gozerd die geen echte baan kon krijgen na militair verleden, en dan besluit 'de zone' af te speuren naar artefacten die zijn ontstaan door de uitbarsting van de reactoren) met geheugenverlies speelt, en naar mate je verder komt in het spel, erachter komt wie je bent en wat je moet doen, geweldig spel, goed verhaal, geweldige gameplay.

Een tijdje daarna kwam STALKER Clear Sky, wat zich plaatste VOOR/Gelijktijdig met STALKER SoC, waarin je wederom een STALKER speelt, die achter de hoofdpersoon uit SoC aanmoet, om te voorkomen dat hij het centrum van 'de zone' bereikt; wederom geweldig spel en gameplay, iets minder verhaal, maar verder leuk om de oude omgeving te zien met een ander tintje.

Ten slotte kwam STALKER Call of Priypyat, speelt zich af NA voorgaande titels, waarin je een Majoor van de USS (United Sovjet States, USSR dus) speelt, die onderzoek moet doen naar neergestorte helicopters die de mensen uit De Zone moesten evacueëren.
Geheel nieuwe map, nieuwe wapens, nieuwe upgrades, en hier en daar kom je een chracter uit de voorgaande games tegen; leuk om te zien en te spelen, verreweg te beste uit de reeks.

MAAR, Bethesda heeft vorige week aangekondigt geïnteresseerd te zijn in de rechten op de STALKER games, en dit is door de fans gemengt ontvangen; immers is Bethesda vooral bekend van Fallout, welliswaar ook post-appocalyptic, maar absoluut niet te vergelijken met STALKER, en wat voor sommige fans betekend dat dit net als Duke Nukem, een uitgezogen mainstream titel word, waar eigenlijk niemand op zit te wachten.

Wat is jullie kijk op deze overname?

ANTWOORDEN (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord