Pokémon AncientDiamond & CelestialPearl 

Het internet blijft verbazen. Pokémon ORAS is nog geen maand oud en sites als gameinformer gaan alweer los over de toekomst van Pokémon-remakes. Na Gen 4 lijkt Sinnoh logischerwijs aan de beurt, maar men ziet vooral redenen om deze niet te doen

Nou vind ik D&P ook niet echt toppie. De steden waren vrij saai en op een paar na beleefden de Pokémon designs deze generatie een dieptepunt. Het verhaal werd ook nooit echt spannend, hoewel Platinum goed poogde om het alsnog wat schwung te geven met de distortion world. Daar profiteerde jammer genoeg de climax alleen van.

Een remake van deze game is dan ook niet een populair idee. Daarnaast is het origineel op de 3DS speelbaar en heeft ORAS dit deel feitelijk overbodig gemaakt door de legendarische Legendary overload. Er is dus heel wat werk aan de winkel, willen AncientDiamond & CelestialPearl (called it) enige bestaansrecht krijgen.

Nou kunnen we wel speculeren over wat Gamefreak waarschijnlijk gaat doen... maar het is zoveel leuker om te speculeren wat het zou moeten doen! Wat vinden jullie dat er van D/P/P moet blijven en wat er op de schop moet gaan?

Laat ik alvast het spits afbijten

Als de game voor het eerst wordt opgestart komt het oude vertrouwde wereldje in beeld. Vlak nadat je jouw Pokémon hebt gekozen en net op pad wil gaat het echter anders. Je ma roept je om binnen te komen. Er blijkt wat aan de hand op de tv. Het nieuws bericht dat er wat loos is op Mt. Coronet. In een cutscene doet een reporter vanuit een helicopter verslag terwijl stormwolken zich boven de berg verzamelen. Een vaag silhouet wordt zichtbaar. Plots een bovenaards gegil, gedonder en gebliksem, waarna Sinnoh in tweeën splijt en het gros van Mt. Coronet onderwater zinkt.

De Gymvolgorde is nu anders. Eerst alle gyms op het westelijke deel, daarna op het oostelijke en het als laatst het noordelijke. Je kunt wel surf gebruiken langs de kust maar niet ermee oversteken; daarvoor is de rotskust (voormalig Mt. Coronet) op beide delen te gevaarlijk. Je moet dus oversteken met de boot uit Canalave city naar Sunyshore city. Sunyshore city's gym is pas open nadat alle andere gyms op het oosten zijn verslagen.

De veranderingen hebben ervoor gezorgd dat nieuwe Pokémon Sinnoh binnentrekken. En dan niet van bekende regio's, nee échte nieuwe (een stuk of 30 a 50).

Voor de Pokémon League komt team Galactic weer tevoorschijn. Zij zitten er deels achter dat Sinnoh is opengereten. Zij probeerden Arceus op te roepen, die daarna tekeer ging voordat hij weer naar huis ging. Door het lake-trio te verzamelen laten zij de top van Mt. Coronet weer boven komen. Jij moet met hen knokken en met de legendary die zij tevoorschijn hebben gehaald.

In de endgame komt door Heathran nog meer van Mt. Coronet omhoog waarna er een nieuw ijland is. Daarop komt een deel v/d nieuwe pokes voor, samen met nieuwe uitdagingen.

Voeg gerust wat toe, of... kom zelf met een vet idee!

ANTWOORDEN (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord