Het rijden in Watch dogs tutorial topic. (consoles) 

Voor al die noobs die klagen over het rijden.

Ten eerste(het is Alberto): PC gamers, ik hoor heel veel gezeik over deze game van PC spelers. Who's the master race now? Anyway, dit is niet voor jullie bedoeld omdat ik heb begrepen dat de camera fix ed heel anders is voor jullie. En sowieso, wie gaat er nou games spelen waarin je kunt rijden met je fucking toestenbord. Misschien gewoon lekker deinstalleren en Word of Warcraft gaan spelen.

Ten tweede: Voor alle Console gamers. Ik begrijp echt niet wat jullie te klagen hebben over de car physics van WD. Tuurlijk is het niet perfect maar ik (en race genre liefhebbers zullen het wss met mij eens zijn) vind het beter dan GTA V. In V waren de physics echt van een niveau donky kong arcade. Je kon met een dikke musclecar of hypercar niet eens fatsoenlijk driften door alleen het gas erop te gooien aan het begin van een bocht. Waarmee je dan weer wel kon driften waren FWD autos (seriously Rockstar??). Bovendien heb ik niemand horen zeiken over het rijgedrag in Sleeping dogs, waarvan WD een beter uitgewerkte versie is qua car handling. Dat het schademodel ruk is begrijp ik dan nog wel. Dat hebben ze speciaal gedaan voor al die racenoobs die maar blijven crashen.

Tutorial sigh

Voorwoord:
Je hebt triggers toch?... Weinig gas, half gas, plank gas, is de key to succes. Het weten wanneer je wat moet doen is zeer van belang voor de ultieme rijstijl. En vergeet vooral de rem en de handrem niet.
Rijd altijd met de camera hangend achter de auto, zo behoud je overzicht (aangezien je in WD in de cockpit view nauwelijks om je heen kunt kijken).
Pas je rijgedrag aan aan het type auto.

Situatie 1: Je rijd plankgas op een recht stuk en je moet haaks een steegje in.

Zodra het steegje in zicht is laat je je gas los. zodra je ongeveer 10 meter van het steegje vandaan bent trap je vol op de rem waarna je precies wanneer je instuur je rem loslaat en even de handrem aantikt voor de laatste paar graden draai. En hoppa je zit in 1 lijn met het steegje.

Situatie 2: Je rijd plankgas op een drukke weg met aan beide kanten veel verkeer.

Fout! Je moet dus niet plankgas rijden maar stapvoets hard. Kijk zo ver mogelijk voor je. Zie je een moeilijke situatie aankomen laat je je gas los of rijd half gas, op die manier is de auto beter te besturen. Zodra er weer ruimte is kun je het pedaal weer door de bodem heen trappen. Wees tevens niet bang om te remmen, en als er joden achter je aan zitten maak gebruik van het verkeer om ze af te schudden, je hoeft niet perse snel te rijden om ze kwijt te raken (Mensen die Driver hebben gespeeld weten dit).

Situatie 3: Driften.
Driften kan je met bepaalde auto's in veel situaties helpen om sneller een bocht door te komen. Neem een groot kruispunt met veel ruimte als voorbeeld (in een RWD muscle car, sports car of supercar).
Je rijd uitteraard vol gas omdat er vaak veel ruime is. Zo'n 15 meter voor de bocht druk je kort maar keihard op de rem(gas los in die tijd). Je maakt een subtiele slinger met de auto (je gooit hem als het ware de bocht in) eenmaal in de bocht geef je plankas. Een auto met veel pk's zal dan vanzelf gaan driften. Je kan ook als je wat skillederig bent de drift als starten ruim voor de bocht, dat scheelt je ook secondes. Wilt de auto niet uitzichzelf uitbreken als je vol gas geeft draai je je stuur helemaal om en tik je kort de handrem aan.

Dit was even kort. Mochten er nog non-debiele vragen zijn hoor ik het wel.

ANTWOORDEN (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord