Het Legend Of Zelda Wii U wish-list topic 

De titel verraad het al een heel klein beetje. In dit topic dumpen we alle dingen die we willen en vooral ook niet willen zien in de komende Zelda game. Dit jaar nog komt die warm uit de Nintendo darm onze Wii U in komt glijden, en kunnen we weer opnieuw op avontuur met onze favoriete green-man.

MINDER VOORGEKAUWD

Ik neem jullie even mee terug naar de aller eerste Legend Of Zelda op de NES.

+(PRG1)_019.png)

You see is what you get. Geen stukje tekst aan het begin met uitleg van het verhaal, geen map, helemaal niks. Je start direct in een grote open wereld, klaar voor jou om te verkennen. Dit was tof en uitdagend!

Sinds het 3D tijdperk lijkt dit een mindere prioriteit te hebben. De werelden zijn al in kaart gebracht, en op de map word aangegeven waar je heen moet gaan. Dat is geen verkennen van een wereld! Het is meer alsof je op vakantie bent en je hebt de bezienswaardighedenflyer mee genomen. En wat is het toch met de "he" "look" "listen" hulpjes in 3D Zelda games?

Wind Waker had een leuk systeem met de sea chart. Je begint met een lege kaart, en naar mate je de zee ontdekt kan je de kaart steeds voller krijgen. Mindere kant was dat ondanks je een bepaald gebied nog niet in kaart gebracht had, het toch op je map werd aangegeven als je in het verhaal daar moest zijn! Waarom Nintendo? Ik wil dat gebied zelf zoeken!!

SCHATKAARTEN
Wind Waker had daarnaast ook schatkaarten die overigens erg makkelijk te vinden zijn. Ook de schatkaart zelf zijn eenvoudig te begrijpen. (spoiler alert) Terwijl Nintendo met de Ghost Ship chart weer liet zien hoe het ook kan. Waarom niet alle schatkaarten zoals die van de ghost ship? In schatkaarten werden overigens alleen maar rupees gevonden, en dat brengt mij bij het volgende.

RUPEES ZIJN BELANGRIJKER

Herken je dat? Dat je te weinig rupees hebt waardoor je geen bommen en pijlen kunt kopen? Nee ik ook niet. Items zijn te makkelijk te vinden. Stukje gras hakken en weer een bom erbij. Een steen gooien en daar weer een pijl. Een pot stuk maken en je hebt weer een rupee meer. Geld is bijna overbodig in Zelda games.

Is het niet leuker dat items alleen in winkels te verkrijgen zijn? Dat wanneer je uit je voorraad pijlen bent in een tempel, je toch een probleem hebt. Jammer pik! Niet voldoende voorbereid. Je mag weer terug naar het dichtstbijzijnde dorp om pijlen te kopen.

BETER VECHT SYSTEEM
In Ocarina Of Time was het vechten niet bepaald super, en nog steeds is het met de standaard combinaties vrij voorspelbaar na hoeveel hits we een monster terug schiet in verdediging of verslagen hebben. Nu is het vecht systeem in elk volgende Zelda game een beetje vooruit gegaan.

Bijna elke.... Maar wat we in de qua gameplay beelden gezien hebben heb ik er wel vertrouwen in dat dit goed komt.

Maar genoeg van mijn kant. Wat zou jij en je moeder willen zien in de komende Zelda titel, en wat vooral niet?

ANTWOORDEN (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord