Fighting games, wie doet er mee? 

Hoi allemaal! Hoewel mijn naam aan lijkt te geven dat ik voornamelijk singleplayer action games van Platinum speel, moet ik bekennen dat mijn grootste liefde elders ligt. Sinds Super Street Fighter 2 op de snes ben ik een fervent speler van fighting games. Marvel vs Capcom en Soul Calibur 2 (op de gamecube, met link) zijn titels waar ik met gemak honderden uren in heb gestoken en waarin je zelfs dan nog nieuwe dingen kan ontdekken. In mijn beleving is er geen ander genre waarin zoveel diepgang zit als in een goede fighting game. Hoewel rts'en misschien maar daar heb ik geen verstand van...

Anyway, met de ps3 en xbox360 ben ik even weggeweest van het genre en heb ik me meer gefocust op korte singleplayer games. Tijdgebrek en een desinteresse in het vierde Street Fighter deel (te langzaam voor mij wat gameplay betreft) waren de voornaamste redenen destijds. Sinds de Amerikaanse release van de nieuwste game in de Guilty Gear serie (XRD - sign) ben ik weer volop in de game gedoken en ervaar ik weer hoe gruwelijk goed het voelt om steeds weer te leren van je fouten, je combo's te optimaliseren en matchups met andere characters te leren. Er zijn weinig dingen in de gamewereld die mij meer voldoening geven dan het verslaan van een gast die jou een paar weken eerder nog alle hoeken van de kamer liet zien, puur omdat jijzelf zoveel beter bent geworden met je character en beter kan 'lezen' wat je tegenstander doet.

Wat me opvalt in Nederland, en eigenlijk internationaal ook wel een beetje, is dat steeds minder 'gewone gamers' een fighting game oppakken. Er word lauw of niet gereageerd op nieuws over Street Fighter V (toch wel dé fanchise in het genre) en games als Guilty Gear kent bijna niemand. Mortal Kombat brengt hier gelukkig wat nieuwe spelers binnen, maar het mag wel wat groter allemaal. Zijn er hier fanatieke fighting game spelers, of guys die gewoon af en toe lekker hun vrienden virtueel in elkaar trappen met een casual potje? Zijn er mensen die wel willen spelen, maar een drempel ervaren? Het zijn immers niet altijd de meest makkelijke games om in te stappen. Kortom, hoe is het gesteld met de PU community wat dit betreft? Geef een beetje liefde aan deze games, dat schieten op elkaar is leuk, maar never zo bevredigend als een 'shoryuken' op je bakkes!

Laterrr

ANTWOORDEN (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord