Ga naar inhoud

Assassin's Creed Odyssey


Killermaikeltje

Aanbevolen berichten

Praat met mij, en andere, over mogelijk het meest epische AC verhaal tot nu toe. Gaan we met Odysseus het paard in? Gaan we chillen met Achilles en zijn Myrmidonen? Perzen aanpakken met Leonidas? Werken vervullen met Herakles? Filosofisch doen met Plato, Socrates of Aristoteles? Zoveel mogelijkheden, zoveel keuzes, ik heb er wel trek in. Ik hoor graag wat jullie er van denken schuine streep verwachten.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 55
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

> Gaan we met Odysseus het paard in? Gaan we chillen met Achilles en zijn Myrmidonen? Perzen aanpakken met Leonidas? Werken vervullen met Herakles? Filosofisch doen met Plato, Socrates of Aristoteles? Geen van allen ben ik bang. Odyssey is een vervolg op Origins en speelt zich naar verluid af tijdens de [Flavische dynastie](https://nl.wikipedia.org/wiki/Flavische_dynastie) (69n.Chr t/m 96n.Chr), wanneer Griekenland al ruim tweehonderd jaar onder Romeins bewind is. Een Griekenland verzwakt door oorlogen en een die duidelijk Romeins is (dmv architectuur, andere cultuur dan voor Romeins bewind, etc). Ik vind het daarom eigenlijk wel apart dat ze het als het 'Oude Griekenland' adverteren. Dat is in het algemeen natuurlijk wel zo aan te duiden, maar de periode dat Griekenland onder Romeins bestuur valt (Romeins Griekenland, 146v.Chr t/m de val van het Byzantijnse Rijk) is niet hetzelfde als de Archaïsche-periode (800 - 480 v.Chr.), de Klassieke periode met alles wat jij beschreef (ca. 500 - 323 v.Chr.), of de hellenistische periode met Alexander de Grote (323 v.Chr. t/m 146 v.Chr.). Ubisoft doet hier eigenlijk hetzelfde als met Egypte, waar ze het Egypte van Cleopatra het 'Oude Egypte' noemen, terwijl dat enkel de laatste periode van circa 3000 jaar geschiedenis is, en Egypte destijds onder Romeinse invloed viel (30v.Chr, na de dood van Cleopatra, werd Egypte een Romeinse provincie). *"Odyssey"* is dan ook niets meer dan een hippe naam dat men associeert met het Oude Griekenland. Dat is hetzelfde als een game over Nederland maken tijdens de 19e eeuw en dat *Assassin's Creed: The Golden Age* noemen of zo. Maar goed, alsnog wel tof.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lijkt me sterk dat AC Odyssey over mythische figuren als Odysseus of Achilles gaat, gezien het feit dat Ubisoft historische accuraatheid hoog in het vaandel heeft staan. Als het zich inderdaad afspeelt in de Flavische dynastie, zoals Noatak hieronder zegt, zou ik dat een gemiste kan vinden, want mijns inziens veel interessantere perioden zijn de vijfde eeuw (Perzische oorlog, Peloponnesische oorlogen etc.) of het Hellenisme vanaf 300 v.C. met Alexander de Grote (al was die gozer het leeuwendeel van zijn enorme veldtocht buiten Griekenland, maar toch). Ze zullen de Flavische dynastie wel gekozen hebben vanwege de aanwezigheid van de Romeinen in Griekenland, maar zou het toch jammer vinden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha Mario

3x.gif                                                                                                                                                               spacer.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er gebeuren wel leuke dingen tijdens de Flavische dynastie. Vesuvius barst uit, Jerusalem wordt verwoest, Rome wordt geteisterd door de Pest en branden en de Joden kwamen voor de eerste keer in opstand. Maar ja, allen niet in Griekenland :')
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...