21% BTW Weg Er Mee 

Meest bekende en besproken elektronica keten heeft al een aantal jaar de bekende 'BTW weg ermee'- acties met succes georganiseerd. Maar na enig opspraak lijkt er een einde te komen aan deze BTW-actie. Of toch niet?

Want AS: Woensdag, Donderdag 29, Vrijdag 30, Zaterdag 1 en Zondag 2 kun je weer shoppen zonder 21% BTW!

Wat ga jij kopen........................?

Na een uitzending van het consumenten programma 'Kassa', waarin de actie is behandeld, is de BTW- actie een tijd lang negatief in het nieuws gekomen. De BTW- actie zou misleidend zijn en zou de consument doen laten denken dat de verkoopprijs na aftrek van de korting lager is dan dat werkelijk het geval is. Het probleem zou liggen aan een klassieke rekenfout waarbij de consument de BTW op verkeerde manier berekend ten gunste van zichzelf. Bedenk zelf eens wat u zou moeten betalen waneer uw product € 100,- (incl. BTW) kost en de BTW- actie van 21% daarop geldt. 79 euro? Fout.... Neem maar eens een kijkje op de BTW-calculator
http://www.btwberekenen24.nl/
In januari van dit jaar (23 t/m 26 januari 2013) werd de BTW- actie nogmaals herhaald. Dit keer konden koopjesjagers genieten van maar liefst 21% korting vanwege de BTW verhoging aan het begin van het nieuwe jaar. Ook deze editie kwam weer even negatief in het nieuws door een klacht van een consument. Dit keer zou de korting over de verkeerde prijs worden berekend. Nadat de klacht door de Stichting Reclame Code was behandeld kon deze commissie de MediaMarkt een aanbeveling doen. Volgens de aanbeveling van de SRC zouden dergelijke reclame uitingen in de toekomst niet wenselijk zijn.

ANTWOORDEN (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord