Farcry 3 Singleplayer- Review 

Farcry 3 Singleplayer- Review 2012-12-12T10:34:51
Verrassing. Als je Farcry 3 zou moeten beschrijven in één woord was dat het wel. En niet alleen omdat het zo'n verschrikkelijk goede voiceacting heeft en omdat het de mooiste graphics op je scherm tovert op zowel console als pc, maar om nog véél meer!

Schande
Velen zagen al aankomen dat Farcry 3 zo goed zou zijn, anderen zagen het compleet niet. Van die tweede groep was ik er een van. Pas toen ik het een keer zag op youtube besloot ik om het te downloaden en te spelen. Ik weet het, het is eigenlijk een grote schande. Maar aangezien de savefile van de gedownloadde versie niet werkte en ik het begin al zo pakkend vond, heb ik het gekocht.

Realistisch
Farcry 3 heeft wat mij betreft een van de beste voiceacting ooit. Toen ik in het begin (spoiler alert!) in de cel van Vaas zat en hij tegen ons praatte werd ik compleet achterover geblazen door de levensechte animaties, voiceacting en het gedrag van Vaas. Toen ik later door het kamp kroop, leek het allemaal zo echt en ook de reacties van beide personen waren echt realistisch en wat mijn betreft dan ook fantastisch!

Story
In Farcry 3 speel je Jason Brody. Een jonge jongen die samen met zijn vrienden en zijn broer op vakantie gaat naar Rook Island. Deze sfeer wordt heerlijk opgezet in het begin, totdat je ineens in een kamp zit van een psychopaat die Vaas heet. Als je hier eenmaal uit ontsnapt op spectaculaire wijze is het aan jou de taak om je vrienden te zoeken. Je hebt echter geen idee of deze nog leven of waar ze überhaupt zijn! Je komt terecht bij een stam die bestaat uit de oorspronkelijke bewoners van Rook Island: De Rakyat. Deze stam helpt je om alles te veroveren en te vinden en het belangrijkste van alles: te overleven.

Veel te doen
Op het extreem grote eiland is extreem veel te doen. Zo zijn er natuurlijk de quests en sidequests. Daarnaast zijn er nog outposts, radiotowers, challenges, relics, minigames, enz. Met een aantal van deze dingen zul je skill points verkrijgen. Met deze skill points kun je skills unlocken in 3 verschillende sectoren. Daarnaast zul je per skill een extra stukje tattoo verkrijgen. Elke Rakyat warrior heeft zo'n 'tatau' (zo noemen de Rakyat en tattoo) en het laat in feite zien welke skills je hebt en hoe goed je dus bent. Naast deze dingen doen kun je natuurlijk ook gewoon wat free-roamen over het eiland en alles kapotknallen (op jouw manier!) en looten wat je tegenkomt.

Loot
Looten is in het spel heel belangrijk. Zo kun je dierenhuiden verzamelen om hiermee nieuw tassen (meer ruimte voor items), portomonnees (meer ruimte voor geld), ammo pouches (meer ruimte voor ammo), enz. mee te maken. Je kunt echter ook planten en bloemen plukken. Hiermee kun je syringes maken. syringes zijn eigenlijk te vergelijken met potions. Hoe verder je komt in het spel, hoe meer, en hoe unieker je je potions kunt maken. Zo begin je met health potions en eindig je met een zeer unieke, handige syringe. Je kunt natuurlijk ook gewoon items looten en deze verkopen. Met dat geld koop je weer ammo of nieuwe wapens (of attachments) kopen.

Verrassing!
Maar nu die verrassingen nu nog. Wat zijn die nou precies? Nou, de eerste vier uur gameplay zaten voor mij alleen maar vol met verrassingen. Dit was echter wel omdat ik nog geen (p)reviews, trailers, enz. had gekeken omdat de game me gewoon kut leek. Maar dit was hij dus niet. Vooral tijdens mijn free-roaming sessie zat ik om de twee minuten wel weer zo: '' Wow...!". Zo heb ik nog geen enkele bug of glitch opgemerkt, werd ik achterover geblazen door de voice acting, vond ik het overal een volle wereld (niks is leeg, overal is wel iets!) en schrok ik me telkens kapot als een wild dier me aanviel (o.a. krokodillen). Ook besloot ik om een glider te pakken en over het eiland te vliegen maar ik had er niet bij nagedacht dat het zomaar eens kon gaan onweren... Kijk voor meer verassingen eens dit filmpje (van: PlaystationAccess):

http://www.youtube.com/watch?v=9iswIBEEHNU

In dit filmpje zie je een groot aantal mogelijkheden en een aantal van die verrassingen waar ik het over had en de persoon die niet speelt ervaart al die verrassingen precies zoals ik ze zou beschrijven.

Conclusie 

SCORE: 96
Far Cry 3 is dus een game waar je wel even mee bezig mee bent en een game die je dan ook een heerlijke uitdaging mag noemen. Op de normale moeilijkheidsgraad is het vrij makkelijk eigenlijk, maar om alle relics, challenges, radiotowers, outposts, enz. te completen ben je wel even bezig. Genoeg reden dus om deze winter eens even te stranden op het extreem grote, mooie en warme Rook Island!
Far Cry 3 is dus een game waar je wel even mee bezig mee bent en een game die je dan ook een heerlijke uitdaging mag noemen. Op de normale moeilijkheidsgraad is het vrij makkelijk eigenlijk, maar om alle relics, challenges, radiotowers, outposts, enz. te completen ben je wel even bezig. Genoeg reden dus om deze winter eens even te stranden op het extreem grote, mooie en warme Rook Island!

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord