Assassin's Creed 3 Review 

Assassin's Creed 3 Review 2012-12-10T21:41:33
Ah, **Assassin's Creed 3**, ik heb zolang op deze game gewacht, al sinds Brotherhood, omdat Revelations niet de game was waar ik op had gehoopt. Maar nu verder. Hallo ik ben Dark-Visje en dit is mijn eerste Review op PU.nl. deze review gaat over Assassin's Creed 3 en is en is 'getest' op de Playstation 3. Ik zal spoilers in deze review zo minimaal mogelijk houden. sinds ik de Freedom editie heb besteld zou ik ook mijn korte mening geven over de extra pre-order missies. Neem hier wel de tijd voor, deze review is redelijk lang.

Het verhaal
-- Een korte geheugenverfrissing--
Assassin's Creed 3 begint waar Revelations eindigde. Desmond ontwaakt uit de Animus en wordt begroet door het Modern Day Assassin team van Shaun, Rebecca en Desmond's vader William.
Ze hebben de 'Grand Temple' van 'The Ones Who Came Before' (je weet wel die Godlike wezens) gevonden en verkennen de grot waarin het zich bevindt.
-- Einde geheugenverfrissing--

Het verhaal van Assassin's Creed 3 is mooi verteld, het spel bevat zelfs niet 1 maar wel 2 speelbare characters in de singleplayer! het is overduidelijk dat je Speelt met Connor maar voorafgaand speel je met (zeer lichte spoilers) zijn vader.
dit eerste gedeelte heeft zo zijn classy sfeer en verteld hoe een man naar Amerika vertrekt om zijn broederschap te hervormen, na 3 sequenties of ongeveer 5 uur is dit gelukt en beginnen we te spelen met Connor.
Het verhaal is in mijn mening lichtelijk zwakker dan dat van Assassin's Creed 2 maar maakt het weer helemaal goed met zijn gameplay. De gameplay bespreek ik later. Het verhaal van Connor begint als kind. je begint in je indianendorp en besluit verstoppertje te spelen, na afloop kom je erachter dat je dorp is aangevallen en in brand gestoken, hierbij verliest Connor een dierbaar persoon. Om wraak te nemen op de daders zoekt hij een leermeester.
Van deze man leert hij de fijne kunstjes van het vak en gaat hij de daders (die in het geheim Tempeliers zijn)aan.
Dit verhaal laat goed zien wat er achter de schermen gebeurt van de Amerikaanse Revolutionaire oorlog. en laat een strijd zien van Connor tegen zijn doelen, hoewel dit niet erg duidelijk te zien is vecht Connor ook veel met zichzelf in de zin van emoties.

De Gameplay

Sinds je een Assassin bent en je dus wat sneakier bent getrained, zul je niet echt vechten op grote veldslagen met je eigen bayonet. er verschijnt wel 1 (supervette) missie waarbij je een slagveld overmoet rennnen maar that's it. Nu moet je niet denken dat het nu al niks meer aan is want de stealth houd het juist spannend!
Tutorials zijn echter slecht uitgelegd in de game en je moet het 70% van de tijd maar zelf gaan uitzoeken, wat zonde is.
Desalniettemin is de combat vele malen beter en moeilijk, vooral als het vergelijkt met de combat van Brotherhood en Revelations. nog steeds zul je voornamelijk moeten counteren maar toch blijft alles nog steeds moeilijker, vooral sinds er speciale eenheden zijn die je niet 1 2 3 zomaar uitschakelt (ik kijk naar jullie Jägers!).
Stealth werkt beter door onder andere "Stalking zones" (bosjes) en jezelf verschuilen achter muren. Dual assassinations zijn nog steeds mogelijk maar zijn niet meer 'low profile' dus pas daar mee op en zorgt dat niemand je ziet (duh!). Navigatie heeft ook een paar nieuwe vette animaties en werkt op een hoger tempo dan voorheen! Dan heb je ook nog het nieuwe 'boom klimmen' wat verrassend goed werkt, je klim en boom in en springt van tak naar tak. Dit is handig voor jagen of als er sneeuw ligt. Jagen is trouwens ook iets geweldigs, het is alleen wel aan te raden dit niet te doen met een geweer, het beste is om vallen, aas, Pijlen en boog, of gewoon je hidden blades te gebruiken. hierover wordt echter wél goed uitleg gegeven door de game. overigens zijn er af en toe glitches en bugs maar ide zijn niet gamebreaking.
ohja en iedereen die Connor een zak patat vind moet de game nog eens goed doorspelen en goed letten op zijn keuzes, want i vind hem geen zak.

Multiplayer

Multiplayer is uiteraard weer terug. Als je de MP van Revelations hebt gespeeld, zit er weinig vernieuwends in behalve dat die (in mijn mening) achterlijke 'Mute' (een soort EMP effect) ability flink is aangepast waardoor je nu alleen nog maar tijdelijk abilties van anderen kunt blokkeren in plaats van complete aanvallen of verdovingen, waar ik blij om ben.

De Multiplayer is iets unieks, het gaat er hierbij om om zo stealthy mogelijk je doel te doden, hierdoor krijg je meer punten. daarnaast heb je nu 3 abilities (2 normale en 1 op afstand gebaseerd). Als je gewoon domweg naar je doel toe rent en een achtervolging inzet krijg je bijna niks. helaas zijn er nog altijd wel mensen die dit niet snappen en als een op hol geslagen ezel rond rennen, zowel op de grond als de daken. hier irriteer ik me al aan sinds Revelations.
Een ander ergerpunt voor mij zijn rookbommen, die ability is veel te overpowered. Deze ability zorgt ervoor dat 'achtervolgers' laten zien dat ze voor geen meter kunnen sneaken sinds het hun doel tijdelijk verdoofd zodat ze er makkelijk naartoe kunnen lopen en makkelijk wat bonussen binnenhalen, wat handig maar ook heel cheap is. In mijn mening mogen rookbommen alleen gebruikt worden om te ontsnappen, NIET om mee te jagen.

Je kunt in de multiplayer tussen een aantal 'Avatars' kiezen en die aanpassen (ander wapen, andere kostuum kleur, ander haar etc.) zodat je uiteindelijk vanzelf je eigen unieke persona hebt. De multiplayer van Assassin's Creed 3 is leuk, soms frustrerend door niet nadenkende noobs, maar leuk. Zelf speel ik liever de singleplayer.

Pre-order 'Freedom Edition' ingame content review

Lost Mayan temple: Mooie locatie, maar wel kort. ik voltooide hem in 4 minuten. Prijs: Captain Kidd's Zaagtand zwaard. in mijn mening het ziekst uitziende zwaard van de hele game.

Ghost of War: korte en makkelijke zeemissie, niks bijzonders.

Extra MP Avatar, de 'Sharpshooter: voor mij is dit een van de best uitziende Avatars, hij heeft wel wat weg van John Marshton van Red Dead Redemtion. ik gebruik hem in ieder geval vaak.

Conclusie 

Assassin's Creed 3 is een topgame geworden! er zitten minpuntjes in maar die zijn niet zo groot. De multiplayer is verbeterd. Het verhaal (En vooral de 'Homestead' Missies) zijn mooi en emotioneel. En de gameplay is beter dan ooit tevoren! Mijn cijfer: 94/100
Assassin's Creed 3 is een topgame geworden! er zitten minpuntjes in maar die zijn niet zo groot. De multiplayer is verbeterd. Het verhaal (En vooral de 'Homestead' Missies) zijn mooi en emotioneel. En de gameplay is beter dan ooit tevoren! Mijn cijfer: 94/100

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord