Leeuwen zijn gevaarlijk. 

Leeuwen zijn gevaarlijk. 2012-09-21T17:20:14
De Cowboy uithangen kan rampzalige gevolgen hebben. Zo was ik tijdens mijn enkele safari één van die sukkels dat toch uit de jeep durfde te springen. Van die machomannen dat hun kinderen en diens moeder graag willen laten zien wat voor een held onze papa wel niet is...

Om vervolgens voor datzelfde gezin papa door een troep leeuwen opgevreten te zien worden.
De ultieme heldendaad, maar zoals ik al vertelde, ik was alleen.
Op een gegeven moment was ik mijn oriëntatie kwijtgeraakt waardoor ik mijn jeep niet meer kon vinden.
Met een half verroest kompas heb ik de positie van de jeep liggen peilen.
Niet te vinden, en dat terwijl de lucht over me heen wat oranje begon te kleuren, de avondspits was ingezet.
Niet ver, ongeveer een veertig meter voor me uit, lagen wat leeuwinnen hun voorpoten met dichtgeknepen ogen af te likken.
Het deed me denken aan mijn eigen zeven katten, zo schattig.
Een leeuw bevond zich ongeveer op dezelfde afstand, maar dan wat verder aan de linkse kant.
Laag over de grond kruipend zoals mijn kat een muis besluipt kroop hij naar me toe. Hij hield links aan, zodat hij niet recht op me afkwam, maar wat beschutting had tussen of achter wat kaalgevreten struikjes.
Op een gegeven moment kwam hij in mijn bedreigingszone, dat is die zone dat je belet om hem achter je te laten komen, omdat hij je anders kan insluiten en de leeuwinnen als afleiding kan laten gebruiken.
Nu hebben zij een jachtinstinct, maar een mens heeft dat ook, dus deze weet precies hoe ver de leeuw kan gaan. Echter,
een mens is niet gebouwd om dit kan en muisspelletje te kunnen winnen, de leeuw is dat wel.
Langs links, op ongeveer een dertig meter afstand, begon hij zich iets sneller voort te bewegen om me te kunnen passeren. Hierdoor wandelde ik ook iets sneller naar achteren, omdat ik me niet door hem liet omsingelen. Plots had het beest het 'door', het begon steeds sneller en sneller te rennen omdat ik net hetzelfde deed.
De leeuwinnen voor mij liepen gebukt in een ongezond drafje eveneens op me af.
Dit gevecht op snelheid zou ik tegenover een leeuw nooit winnen.
Plots stond hij op het pad en blokkeerde hij de weg, een goede tien meter van mij. Even snel als hij daar leek te staan stonden de leeuwinnen honderdtachtig graden achter mij er plots ook te staan.
Ik was dus omsingeld.
Een jong welpje, of wat het ook mocht zijn besloot het voortouw te nemen door aan de rechtse kant steeds iets dichter een pootslag te geven, waardoor ik mijn been moest wegtrekken.
Die welp zat rechts, twee leeuwinnen links en achter mij een leeuw.
Plots wist ik dat ik gewond was, omdat ik op mijn rechterscheenbeen een hevig elektronisch geladen prikkel voelde binnenstromen.
Hoe het precies voelde? Alsof je een brandwonde oploopt.
Ik besloot naar mijn scheen te kijken en zag hoe de stukken vlees in rijen van mijn scheenbeen geschraapt waren, daaronder zag ik bot.
Net op het moment dat ik ernaar keek viel de leeuw mij aan.
Waarschijnlijk zag ik er voor hem heel wankel uit op het moment dat ik mijn been inspecteerde. Hij smeet me met een enorme kracht voorover, waardoor ik met mijn smoel op het harde zand terechtkwam en daar verschillende schaafwonden op liep.
'Blijf liggen.'
Mijn instinct begon plots met mij te spreken.
'Blijf liggen, ook al loop je nog rijt en-bijtwonden op.'
Een van de dieren blies zijn hete adem in mijn oor, om er vervolgens in te bijten en het eraf te scheuren.
Dat jeukte, meet niet.
Vervolgens werd ik door die welpen op verschillende plaatsen gebeten en als een lappenpop de lucht in gekieperd.
Na een tijdje verloren de leeuwen hun interesse en na nog een tweetal uur kruipend te zoeken heb ik toch de jeep gevonden.
Zo heb ik mezelf dus gered, en houd ik er gruwelijke littekens aan over.
Ik zou jullie dus willen vragen als jullie ooit eens op safari gaan, niet net zoals ik de cowboy uit te willen hangen omdat dat verkeerd kan aflopen.

Uhurus

Conclusie 

Dit is geschreven zonder me echt moe te maken, maar ik dacht dat het wel cool was eens een leeuwenaanval te beschrijven.
Dit is geschreven zonder me echt moe te maken, maar ik dacht dat het wel cool was eens een leeuwenaanval te beschrijven.

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord