Trust GXT363 Bass Vibration Headset - Hardware Review 

Trust GXT363 Bass Vibration Headset - Hardware Review 2016-02-19T13:25:33
In een markt zo bomvol als die van headsets en koptelefoons, is het lastig om je te onderscheiden van de rest. Toch is dat Trust gelukt met hun nieuwe headset: De GXT 363. In Roels hardware review lees je precies waarom.

Headsets zijn er in vele soorten en maten, maar uiteindelijk lijken ze allemaal precies het zelfde te doen: geluid versturen door middel van een paar oorwarmers en geluid ontvangen met vreemd aanhangsel. Trust pakt het iets anders aan en voegt extra belevenissen toe aan het geluid: 7.1 surround sound en vibraties. Ja, dat lees je goed, vibraties!

Eigenschappen:

  • 50mm doorsnee speakers
  • 7.1 virtueel surround
  • Bass vibration
  • (Uitschakelbare) blauwe verlichting
  • 3 meter USB kabel
  • Inline afstandsbediening
  • Adviesprijs: €89.99

Trust GXT363

   

Design en comfort

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar naar mijn idee had Trust wat meer aandacht mogen besteden aan het design. Met name over de inline afstandsbediening hadden ze wat langer na mogen denken, want deze is gewoon veel te groot. Het aantal functies van de afstandsbediening (volume, mute, microfoon aan/uit, verlichting aan/uit en vibraties) maakt dat voor een deel goed, maar het had allemaal wel wat compacter gemogen. Over de gevlochten kabel waar deze afstandsbediening aan hangt ben ik wel enorm te spreken.

De verlichting in de microfoon, koptelefoon en afstandsbediening is een leuke extra voor degenen die daar van houden. Mocht je het maar niks vinden, dan is het heel makkelijk uit te schakelen via de afstandsbediening.

Hoewel de kussentjes lekker zacht aanvoelen, is ook het comfort niet het sterkste punt van deze headset. De hoofdband is enorm stijf waardoor het een beetje voelt alsof je een giga wasknijper op je hoofd zet. Dit gevoel wordt versterkt door het feit dat de oorschelpen niet kunnen buigen of draaien naar de vorm van je hoofd waardoor de headset in de meeste gevallen niet goed zal aansluiten.

Trust GXT363

   

Geluid

De geluidskwaliteit is, zeker gezien de prijs, zeer goed te noemen. Muziek klinkt lekker en alle instrumenten zijn goed te plaatsen. Voor de verandering heeft deze gaming-georiënteerde headset eens géén extreem luide bas, wat in dit segment redelijk bijzonder lijkt te zijn. Als je van een hele sterke bas houdt dan is deze headset dus niet voor jou (behalve als de trilfunctie aan staat, daar later meer over). Voor alle gamers die wel op de juiste manier van muziek willen genieten, is deze headset dus juist wel geschikt.

De GTX363 zou geen gaming headset zijn als hij geen virtual surround zou ondersteunen, dus die functie levert Trust ook mee. Je moet er van houden, maar de effecten die deze optie aan het geluid geeft laten het echt lijken alsof je in een bioscoop zit. Vet voor films, maar voor games is het helaas minder geschikt. Het lijkt in een aantal welbekende shooters zelfs moeilijker om de locatie van de tegenstander te bepalen met virtual surround ingeschakeld.

De microfoon klinkt erg goed, maar dempt geen omgevingsgeluiden. Ook in de software van Trust is er geen optie om ruis, echo of omgevingsgeluiden te onderdrukken. Om de kwaliteit van de microfoon wat beter te laten zien heb ik een stukje opgenomen met een aantal welbekende achtergrond geluiden (typen, TV, etc). Klik dus hierrrrr om zelf een oordeel te vellen.

Trust GXT363

   

Trilfunctie

De feature waarmee Trust zich probeert te onderscheiden van de concurrentie is de trilfunctie. Deze trilfunctie is gebaseerd op het geluid van je game en heeft drie standen: uit, zacht en hard. De headset vertaalt alle lage tonen naar een bepaald trilpatroon welke via de gehele headset voelbaar zijn. In games en films is het een hele leuke toevoeging, je voelt een headshot dan namelijk niet meer alleen emotioneel, maar ook fysiek. Dit effect geeft een extra dimensie aan je game ervaring die (zeker in de krachtige stand) niet snel zal wennen.

Bij het luisteren naar muziek is het echter een afrader, want vooral bij nummers met veel bas trilt de headset dan te hard voor een te veel. Daar komt bij dat de trilfunctie enorm veel extra bas toevoegt wat de geluidskwaliteit zeker niet ten goede komt. Gelukkig is die vervorming weg als de trilfunctie uit staat.

Trust GXT363

Conclusie 

Voor de prijs heeft Trust heel wat leuke features in deze headset gepropt, maar helaas lijkt aan elk voordeel een nadeel geplakt te zitten. Zo voelt de headset erg solide, maar is het comfort zeer matig, en geeft de 7.1 surround een leuk bioscoop effect, maar maakt het de locatiebepaling juist moeilijker. Deze headset is dus een leuke optie als je altijd al een vibrerende headset had willen hebben, maar als je de trillingen kunt missen dan zijn er betere alternatieven te vinden.
Voor de prijs heeft Trust heel wat leuke features in deze headset gepropt, maar helaas lijkt aan elk voordeel een nadeel geplakt te zitten. Zo voelt de headset erg solide, maar is het comfort zeer matig, en geeft de 7.1 surround een leuk bioscoop effect, maar maakt het de locatiebepaling juist moeilijker. Deze headset is dus een leuke optie als je altijd al een vibrerende headset had willen hebben, maar als je de trillingen kunt missen dan zijn er betere alternatieven te vinden.

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord