Tomodachi Life - Review 

Tomodachi Life - Review 2014-07-03T15:13:34
Jurjen bevond zich in de wondere wereld der Japanse simulaties - net als in het echte leven werd Wouter verliefd op Britney Spears en zoekt Jezus naar zichzelf.

MAANDAG

Hè, hè… ik heb van alle PU-redacteuren Mii-personages gemaakt en op mijn eiland geplaatst. Ed, Samuel, Jurjen, Jan, Florian, Graddus, Wouter, Tjeerd, ze krijgen allemaal een eigen kamer in het appartementenblok.

In de hoop op stomende seks stop ik er ook nog een paar vrouwen bij, zoals Patty Brard, Britney Spears en Lady Gaga. Die laatste neemt spontaan een baantje in de plaatselijke supermarkt, waar ik een paar pizza’s koop om de hongerige JJ te voeren. Voor Samuel koop ik een meetlint in de vorm van een giraffe, zodat hij elke dag effe kan meten dat hij nog steeds erg klein is.

DINSDAG

Na toevoeging van Pikachu, Super Mario, Badr Hari en Jezus wordt mijn appartement spontaan een stukkie groter. Door de symbolen bij hun ramen, kan ik zien wat de personages bezighoudt: zwart duidt op een probleem, blauw betekent dat iemand verdrietig is, oranje verwijst naar relatieproblemen, groen betekent dat iemand een minigame wil spelen.

Elke keer dat ik een spelletje speel of een probleem oplos, stijgt zo’n personage in level, en word ik beloond met geld en een item.

Daarnaast ontwikkelen de personages ook spontaan relaties, zoals Graddus en Florian, die constant rondjes rennen door Graddus’ appartement, waarschijnlijk nog niet bekend met het feit dat Nintendo geen ‘same sex’-relaties in Tomodachi Life toestaat.

WOENSDAG

Omdat ik vind dat elke game een slechterik moet hebben, voeg ik via een QR-code Adolf Hitler toe aan het appartementenblok. Na het instellen van de parameters die de persoonlijkheid van elk personage bepalen, wordt Hitler bestempeld als proud, short-tempered and goal-driven. Klopt toch aardig.

Om de andere personages een beetje gerust te stellen, geef ik ze cadeautjes. Ed krijgt een tennisracket, Badr Hari een groene hoed en een stootzak en Florian maak ik blij met een Wii U. Natuurlijk komt Graddus meteen bij Floor op bezoek om het ding te testen.

DONDERDAG

Het begint te broeien in het appartement: Wouter ontwikkelt gevoelens voor Britney Spears, Zelda verklaart Badr Hari de liefde en JJ blijkt een bijna perfecte match voor Patty Brard.

Om het saamhorigheidsgevoel op het eiland te versterken, schrijf ik voor Samuel de heavy metal-song ‘POWER UNLIMITED’. Samuel geeft een sterke performance van dat nummer in de concerthal, met Jan, Graddus, Wouter en Florian als achtergronddansers. Hitler blijkt niet echt een gezelligheidsdier: hij heeft zijn kamer zwart geschilderd en begint vreemde rijmpjes te prevelen.

VRIJDAG

Er komen steeds meer recreatiemogelijkheden op het eiland, zoals een café en een park waar mijn poppetjes kunnen frisbeeën en barbecueën. Er is ook een pretpark, waar ik zelfs een zeer eenvoudige RPG kan spelen, met mijn Mii-personages als gepixelde helden.

Voor alle duidelijkheid: mijn eiland (ik heb het Punesië genoemd) is geen plaats waar je daadwerkelijkheid doorheen kunt lopen. Het is eigenlijk een menu met locaties waar je op kunt tikken om je poppetjes daar hun ding te zien doen, met kleine mogelijkheden tot interactie.

Zo geef ik Ed een ventilator, waar hij vervolgens zelf voor gaat zitten. Heeft totaal geen nut voor wie of wat dan ook, maar dat geldt eigenlijk voor alles in dit leven.

 

ZATERDAG

Als ik ’s ochtends effe bij Hitler ga kijken, heeft hij een droom waarin hij een kind is dat van een bank met kussens een soort bunker maakt. Het heeft iets onheilspellends, net zoals het feit dat Badr de laatste tijd zo fanatiek op zijn stootzak staat in te beuken. En wat dacht je van het feit dat Britney en Gaga zich laten masseren door Katniss en Tjeerd, waarbij de masseurs elk een bord met een dik belegde boterham onder hun ellenbogen plaatsen? Jezus zit veel thuis, en zegt dat hij wacht op een kans een ander mens te worden. Zolang hij maar niet de Messias van Punesië gaat uithangen, vind ik alles best.

ZONDAG

Voor mijn gevoel raak ik de grip op mijn personages een beetje kwijt. Zo is Jezus daadwerkelijk een ander mens geworden: hij draagt een taarthoed en verkoopt bananen. Op zondag! JJ lijkt ook met zijn persoonlijkheid te experimenteren, hij heeft een sexy kerstvrouwpakje aangetrokken en zegt dat hij met Tjeerd wil relaxen. Zelda zegt dat Badr haar heeft geslagen, en ook al is daar niets van te zien, het mag toch wel zorgwekkend heten.

Misschien is het beter dit experimentele leventje effe te laten rusten - het begint ongeveer net zo ingewikkeld te worden als de werkelijkheid.

Conclusie 

SCORE: 85
Dat je allemaal ‘bekende’ mensen toevoegt en die rare dingen ziet doen, is de voornaamste attractie van dit spel, wat eigenlijk geen spel mag heten, maar toch verrassend goed en grappig in elkaar steekt. Je gaat in elk geval eens iets nieuws beleven!
Dat je allemaal ‘bekende’ mensen toevoegt en die rare dingen ziet doen, is de voornaamste attractie van dit spel, wat eigenlijk geen spel mag heten, maar toch verrassend goed en grappig in elkaar steekt. Je gaat in elk geval eens iets nieuws beleven!

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord