Tomb Raider: Definitive Edition - Review 

Tomb Raider: Definitive Edition - Review 2014-01-28T10:23:11

10 knuppelharde redenen waardoor je met opgeheven gezicht het aan jezelf kunt verantwoorden om Tomb Raider: Definitive Edition te scoren:  

 1. Je hebt een PS4/ Xbox One en je hebt de originele game (van 10 maanden terug) gemist. Dan heb je dus zomaar een hele dik, meeslepend action-adventure geskipt. Die fout kun je nu alsnog goed maken.
 2. Je bent een ongekend grote Tomb Raider fan en wilt de game(s) in een zo optimale manier tot je nemen. Dus die belachelijk verbeterde graphics
  (aangaande huid, animaties, gezicht, lichaam, rook, mist, licht- en schaduweffecten) wil je simpelweg niet missen. Je tast graag nog een keer in de buidel om het toffe avontuur van Lara nog een keer te ervaren alleen nu zoveel mooier. Tja, je bent nu eenmaal een graphics-whore of niet.
 3. Je hebt al je oude consoles op Marktplaats gezet of in een vlaag van verstandsverbijstering weg gegeven aan je neefje dat bij nader inzien een verveelde etterbak blijkt. Je wilt graag versch bloed voor je PS4/Xbox One en Tomb Raider is geen straf om nog een keer door te spelen.
 4. Je hebt last van Alzheimer en kunt je dus niet meer herinneren dat je Tomb Raider in 2013 al hebt gespeeld.
 5. Je hebt Tomb Raider in 2013 slechts eventjes gespeeld maar dat was omdat je het spel geleend had van je irritante buurjongentje die de game na 2 dagen alweer terug moest hebben. Hierdoor ben je slechts halverwege gekomen. Time to put the record straight!
 6. Alles in je wilde de game in 2013 kopen maar je hebt stiekem in de Glazen Bol van Jan gespiekt en ontdekte toen al dat de game in 2014 naar de next-gens zou komen. Toen heb je, verstandig, gewacht tot dit moment. Je houdt ervan als een plan samenkomt. (steekt een sigaar op, en lacht een brede grijns bloot).
 7. Games met vrouwen in de hoofdrol moeten gesteund worden dus koop je Tomb Raider gewoon nog een keer.
 8. Games van Crystal Dynamics moeten gesteund worden. Tomb Raider was bijna niet winstgevend geweest en we willen natuurlijk met zijn alleen een sequel. Als deze versie het ook een beetje lekker doet, is de kans op die sequel alleen maar groter.
 9. Games van uitgever Square Enix moeten gesteund worden. Dan blijft er tenminste een gezond liquide klimaat over voor sequels op Deus Ex, Thief en Hitman.
 10. Gewoon omdat het kan. Omdat je het graag breed laat hangen en je het credo aanhangt: ‘mijn gamekast kan niet vol genoeg zijn.’

Zie hier de verschillen tussen de gewone en de Definitive Edition.

 
NB In de nieuwe PU die in februari in de winkel ligt, hebben Jan, Graddus en Lara Croft herself een interessante discussie over Tomb Raider: Definitive Edition. Keep it in the gates, dat wil je niet missen!

Tomb Raider: Definitive Edition

Conclusie 

SCORE: 90
Tomb Raider was 10 maanden geleden de shit, is nog steeds de shit en is dat over 10 maanden gewoon weer. Lara laat zich (opnieuw) gelden en met succes. En dan nu: op naar de sequel!
Tomb Raider was 10 maanden geleden de shit, is nog steeds de shit en is dat over 10 maanden gewoon weer. Lara laat zich (opnieuw) gelden en met succes. En dan nu: op naar de sequel!

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord