Tekken Card Tournament - review 

Tekken Card Tournament - review 2013-05-27T10:49:08
Jan, koning belastingontduiking en altijd op zoek naar een goede deal, gidst jullie graag door de immer uitdijende wereld van de free-to-play games. Deze maand: hoe gratis is gratis in Tekken Card Tournament...

Binnen een week tijd werd Tekken Card Tournament (TCT) een miljoen keer gedownload en daar zullen er inmiddels wel een paar honderdduizend zijn bij gekomen. Het geeft aan dat op videospellen gebaseerde cardgames populair zijn.

Probleem is echter dat TCT misschien wel een beetje té ambitieus is voor z’n eigen bestwil. Je hebt virtuele ingame kaarten, er zijn fysieke kaarten die je los kan kopen bij speelgoedwinkels en gameshops en er zijn augmented reality onderdelen waarbij je fighters tot leven kan toveren uit je telefoon. Verwarrend? Laat het me je uitleggen.

Gratis?

De fysieke Tekken Card Tournament-kaarten zijn momenteel nog niet te koop. Die komen pas deze zomer, dus laten we ons focussen op de game met de virtuele kaarten die je gratis kunt downloaden voor je PC en apparaten die draaien op iOS en Android.

Om meteen maar door de zure gratis/niet-gratis appel heen te bijten: door te knokken met de Tekken fighters verdien je punten. Met die punten kun je nieuwe kaarten kopen of, je raadt het al, je koopt die punten met echt geld als je vindt dat het op de gewone manier te lang duurt.

De gameplay zelf heeft natuurlijk weinig met die van een fightinggame te maken maar lijkt in alles op een spel als Magic the Gathering. Iedere kaart die je inzet, resulteert in een  harde klap of trap, en daar kan de tegenpartij weer op reageren door een blockmove kaart te trekken, zijn aanval van extra schade te voorzien of de klap te incasseren en een volgende kaart te trekken, hopend op betere mogelijkheden in de volgende beurt.

De factor geluk is, zoals in vrijwel alle kaartspellen, groot - je weet immers nooit wat voor kaarten je trekt - maar jouw keuze bij het uitspelen van je kaarten kan wel bepalend zijn voor winst of verlies. 


 Uit balans

De balans is op dit moment nog behoorlijk zoek en te vaak kun je slechts hopen dat de uitkomst gunstig voor je uitpakt.

Probleem is vooral dat je weliswaar kaarten verdient, maar die zijn vaker niet dan wel geschikt voor het personages dat jij aan het begin gekozen hebt. Het duurt zelfs zo lang voordat je een beetje een goed deck hebt opgebouwd dat je bijna geneigd bent dan maar je beurs te trekken. Je kunt ingame kaarten ook wel ingame verkopen voor ingame credits, maar je dat schiet allemaal ook niet op. Het betekent dus: of heel veel grinden of betalen, en dat is behoorlijk verneukeratief. 

 

Conclusie 

SCORE: 60
Voor gamers die into cardgames zijn, zijn er simpelweg betere opties. De Tekken-fans doen er beter aan nog effe te wachten tot de fysieke kaarten er zijn én de balans wat beter is.
Voor gamers die into cardgames zijn, zijn er simpelweg betere opties. De Tekken-fans doen er beter aan nog effe te wachten tot de fysieke kaarten er zijn én de balans wat beter is.

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord