Star Wars Kinect Review 

Star Wars Kinect Review 2017-09-12T15:01:46
Vijf bewegingsspelletjes die zich afspelen in het sprookjes/scifi-universum van Sjors Loekas; dat kan natuurlijk nooit alléén maar TOP zijn. Dus verdeelt Wouter de onderdelen van Star Wars Kinect in hapklare minireviews, elk beoordeeld aan de hand van Star Wars-iconografie. 
Jedi lot
De verhaalmodus van Kinect Star Wars en ook het dieptepunt van de game. De besturing werkt slecht, het verhaal is ruk, de graphics zijn beroerd, er zitten vastlopers in en voor elke seconde dat je je een pietsiebeetje een Jedi Knight voelt, zijn er zestig dat je gefrustreerd bent over de gemiste kansen. 
 
Net zo leuk als…
Jar Jar Binks. Of ben jij de enige persoon op Aarde die deze stunteldwaas wel kan waarderen?
 
 
Beslissende duels
De eindbaasgevechten uit de verhaalmodus in een aparte mode, zodat je ze nog even zoetjes over kan doen. Omdat elk gevecht standaard uit drie fasen bestaat, is het repetitief en rigide, maar de eerste keer dat je vijf slagen achter elkaar blokkeert, voel je je toch wel een beetje stoer. De tweede keer wordt het helaas al oud.
 
Net zo leuk als…
De ‘Nooo’ van Darth Vader die Sjors Loekas toegevoegd heeft aan het einde van Episode VI op Blu-ray, als de Emperor met Luke Skywalker en Force-bliksems aan het spelen is. Er zit wel een zekere logica in de schreeuw, maar het zuigt niettemin.
 

Podracen: Galactisch circuit
Het is de game Star Wars: Episode I Racer uit 2000 alleen dan met Kinect besturing. Dat werkt overigens prima, ware het niet dat je je armen voortdurend vooruit moet steken waardoor het na twee racejes van zo’n zes minuten voelt alsof je onderarmen eraf gaan flikkeren.
 
Net zo leuk als…
R2-D2. Die gekke droid heeft best wel wat nuttigs te melden, maar het is zo vermoeiend om al die piepjes te ontcijferen…
 
Galactische dance-off
Prima dansgame met compleet foute Star Wars-verbasteringen van bestaande nummers, waar je plaatsvervangende schaamte van krijgt. Dance Central doet dit honderd keer beter, alleen dan inderdaad zonder Leia in slavenoutfit. 
 
Net zo leuk als…
Ewoks. Je vindt ze heus schattig, alleen voel je jezelf te cool om het toe te geven.
 
 
Rancor verwoesting
Rondstampen als het monster uit de kerker van Jabba the Hutt om zo droids en burgers te pletten en gebouwen kapot te slaan. Klinkt als lol, is het ook wel een beetje, maar de mode is nogal karig, met maar vier planeten om te molesteren en een levelsysteem dat weinig verslavend werkt.
 
Net zo leuk als…
Het gevecht tussen Darth Sidious en Mace Windu. Een van de meest forgettable Jedi battles ooit, helemaal vergeleken met een General Grevious vs Obi-Wan, Yoda vs Count Dooku of Luke vs Darth Vader.
 

Conclusie 

SCORE: 47
Als de echte Warsie deze Star Wars gerelateerde Kinect-meuk speelt, zal hij waarschijnlijk een anti-geekasm krijgen van Episode I-achtige proporties. Ik vond het vooral triest dat hier bijna een half decennium aan gewerkt is. De grootste Kinect-FAIL tot nu toe.
Als de echte Warsie deze Star Wars gerelateerde Kinect-meuk speelt, zal hij waarschijnlijk een anti-geekasm krijgen van Episode I-achtige proporties. Ik vond het vooral triest dat hier bijna een half decennium aan gewerkt is. De grootste Kinect-FAIL tot nu toe.

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord