The Secret of Monkey Island: Special Edition 

The Secret of Monkey Island: Special Edition 2012-09-17T13:14:54
Hij schaamde zich natuurlijk diep. Jeroen had immers nog nooit een Monkey Island-game gespeeld. Dit zou zijn eerste worden en hij was dan ook erg benieuwd. Zeker omdat het op zijn geliefde iPhone was. In de gouden tijden van het genre heb ik wel een paar point and click adventures gespeeld, maar veel waren het er niet. Dat kwam vooral omdat wij thuis geen Windows-PC maar een Mac hadden staan. En in die tijd kwamen er niet zo heel veel games uit voor dat Apple-apparaat.
Hij schaamde zich natuurlijk diep. Jeroen had immers nog nooit een Monkey Island-game gespeeld. Dit zou zijn eerste worden en hij was dan ook erg benieuwd. Zeker omdat het op zijn geliefde iPhone was.

In de gouden tijden van het genre heb ik wel een paar point and click adventures gespeeld, maar veel waren het er niet. Dat kwam vooral omdat wij thuis geen Windows-PC maar een Mac hadden staan. En in die tijd kwamen er niet zo heel veel games uit voor dat Apple-apparaat.
Gelukkig bracht LucasArts wel een paar leuke adventures naar de Mac, zodat ik ook kon genieten van die typische humor en de meest bizarre taferelen.
Mijn mooiste Adventure-herinneringen bewaar ik aan Fate of Atlantis, Days of the Tentacle en Sam and Max.
Maar volgens Jan is Monkey Island dus by far de beste point and click Adventure die je kunt spelen.

Hilarisch
Na het voltooien van Monkey Island op de iPhone, moet ik zeggen dat ik het niet met Jan eens ben.
Jawel, het avontuur is me goed bevallen, maar wat mij betreft kan het niet tippen aan het bizarre Days of the Tentacle.
Nu is Monkey Island ook zeker niet slecht te noemen. Sterker nog de (gesproken) dialogen zijn fantastisch en de manier waarop je al ‘trash talkend’ piraten moeten zien te overmeesteren is op sommige momenten hilarisch. Om nog maar te zwijgen van de puzzels die alleen met de meest onlogische oplossingen op te lossen zijn.
Gelukkig kun je altijd even met je iPhone schudden voor hints, voor als je er echt niet meer uitkomt.
Waarom ik Days of the Tentacle beter vind? Omdat het allemaal nog net wat absurder is, en de spitsvondiger dialogen me nog beter bevallen dan die in Monkey Island.

Muisvinger
Toch, voor de acht Euro die Monkey Island moet kosten, haal je wel iets fantastisch in huis. Namelijk de speciale editie van een bijzonder goed avontuur.
Wat deze special edition zo special maakt is het feit dat Monkey Island is voorzien van een nieuw likje verf. Het verschil wordt meteen zichtbaar als je met twee vingers over je scherm veegt, want dan schakel je ineens, hops, over naar de oldskool Monkey Island. Het is erg leuk om te zien wat er allemaal veranderd is aan het uiterlijk van de game.
De besturing is overigens wel een beetje wennen. Want je zou verwachten dat je op de iPhone lekker kunt wijzen en tikken op het scherm om iets te doen. Dat is echter niet het geval, je vinger fungeert meer als muis die de cursor over het beeld sleept.
Het is even wennen, maar eenmaal onder de knie blijkt ook dit goed te werken.

Conclusie
Mocht je op zoek zijn naar een erg leuke en onderhoudende adventure dan is dit verplichte kost.

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord