SAW 

SAW 2012-09-17T13:14:39
Jeroen had er van tevoren weinig vertrouwen in, maar was toch nieuwsgierig genoeg om zich als vrijwilliger aan te melden voor de review van SAW op de PS3. En achteraf had ie spijt natuurlijk… In principe is Saw een geweldige game. Eentje die zijn licentie meer dan waar maakt. Het spelen van Saw voelt namelijk precies alsof je in de film zit, alsof je slachtoffer van Jigsaw bent. Het spelen van Saw is namelijk een marteling zoals je zelden meegemaakt hebt. In dat opzicht verdient de game natuurlijk een 100.
Jeroen had er van tevoren weinig vertrouwen in, maar was toch nieuwsgierig genoeg om zich als vrijwilliger aan te melden voor de review van SAW op de PS3. En achteraf had ie spijt natuurlijk…

In principe is Saw een geweldige game. Eentje die zijn licentie meer dan waar maakt. Het spelen van Saw voelt namelijk precies alsof je in de film zit, alsof je slachtoffer van Jigsaw bent. Het spelen van Saw is namelijk een marteling zoals je zelden meegemaakt hebt. In dat opzicht verdient de game natuurlijk een 100.
Ware het niet dat het spel zelf gewoon niet te spelen valt!

Wanproduct
SawSAW is een wanproduct eerste klas. Zelden heb ik iets gespeeld waarbij ik mij zo vaak hardop afvroeg, waarom ik er in godsnaam aan begonnen was.
In deze third-person horrorgame (nou ja, horror, het is hoogstens griezelen om je personage te besturen) ben jij een gevangene van Jigsaw en moet je zien te ontsnappen. En dat doe je door óf voor de hand liggende puzzels op te lossen óf door andere gevangenen te vermoorden.
Grootste probleem is echter dat de game vrijwel niet te besturen valt. Het lopen gaat nog, maar het combat gedeelte is zo tergend slecht dat je vaker het loodje legt dan dat je iemand weet neer te slaan.

Afgezaagd
SawHet stomme is, ik had me nog zo voorgenomen geen ‘afgezaagde’ woordgrapjes te gebruiken bij het bespreken van deze game, maar toch kan ik niet anders. Ik moet namelijk constateren dat Konami de laatste tijd eigenlijk alleen maar van die afgezaagde games uitgeeft. Het enige onderdeel dat nog kwaliteit uitbrengt onder de Konami vlag, is Kojima productions, al het andere is niet meer dan middelmatig en derhalve weggegooid geld. Dan kun je beter niks uitgeven en dat aan Hideo Kojima en zijn studio geven.

Of?
SawOf… ben ik in keihard de maling genomen, en was het de bedoeling van de ontwikkelaar om een game te maken die als een echte marteling aanvoelt. Want in dat geval zijn ze volledig in hun opzet geslaagd.
Moeten ze alleen nog mensen vinden die het willen spelen. Want ik betwijfel of er ook maar één iemand is die hier voor z’n plezier vrije tijd aan gaat besteden.

Conclusie
Saw, is zo verschrikkelijk slecht dat je dit alleen cadeau doet aan iemand die je haat. Verschrikkelijk haat!

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord