Saints Row: Gat out of Hell - Review 

Saints Row: Gat out of Hell - Review 2015-01-21T10:55:27
Wat gebeurt als je een Disney-film R-rated maakt en het laat afspelen in de Hel? Volitions Gat Out of Hell is het antwoord op deze vraag die je nooit gesteld hebt en Wouter vermoedt dat er geen gestoordere game is dan deze stand-alone uitbreiding van Saints Row IV.

Dit is een ingekorte versie van de Gat out of Hell review uit PU #2, die deze week in de winkels verschijnt.

Saints Row III vond ik enigszins tegenvallen, de eerste Saints Row was vooral stoere gangster-bullshit, maar Saints Row 2 liet in haar cutscenes een losgeslagen 90’s-stijl actiefilm zien, met bruut spektakel, heerlijke one-liners en een aantal top-characters die stuk voor stuk als spectaculaire eindbazen dienden. 

Saints Row IV liet vervolgens alle remmen los en werd een heerlijke spoof op alles wat fijn is, van Star Wars, Star Trek en Mass Effect tot en met Apocalypse Now, Desperado, The Matrix en Space Invaders. Heerlijk!

Gat out of Hell

 

Vieze kleren

Om geen spoilers voor Saints Row IV te droppen, zal ik niet specifiek zeggen waarom je naar de Hel gaat aan het begin van Gat Out of Hell. Komt er op neer dat het hoofdpersonage van SR zoveel mayhem veroorzaakt heeft, dat Satan himself in hem geïnteresseerd is als bruidegom voor z’n puberende dochter Jezebel. En dan is de toon wel redelijk gezet.  

Omdat het hoofdpersonage, The Boss, ontvoerd is en je hem moet redden, neem je in deze add-on Gat of Kinzie onder de knoppen. Daarmee kom ik gelijk op het grootste, en misschien wel enige nadeel van belang in deze add-on: het gebrek aan customization. Je kunt Gat en Kinzie zelfs geen andere outfits laten aantrekken, waarmee ook meteen een stukje typische SR-humor wegvalt. Wat is er per slot van rekening grappiger dan een gast in een SM-outfit die een worstelmove uitvoert op een demoon? Weinig inderdaad, maar die kans is dus gemist…

Gat out of Hell

 

Souls Row

Gelukkig zijn de superpowers uit IV wel terug met een duivelse wrake. Gat en Kinzie kunnen vliegen met hun engelenvleugels, en halen daarbij naar gelang je meer upgrades koopt steeds awesomer wordende luchtstunts uit. Vliegen wordt weer verslavend gemaakt door die verdomde orbs, lichtgevende bollen die overal in de stad te vinden zijn en waarmee je je powers kunt upgraden. Niet alleen je superspeed en je angel wings, maar ook vier andere vernietigende krachten, die onderverdeeld zijn in een aantal elementen. Yup, precies zoals in moedergame IV, eveneens compleet met een waslijst aan challenges en natuurlijk sidequests.

Deze laatste zullen je veelal bekend voorkomen en ook Insurance Fraude is niet nieuw. 

Hellblazing is een variant op Blazing, de checkpoint race-achtige missies in IV, maar nu je het vliegend doet is het wel degelijk anders, voelt het vers en veel sneller. Compleet nieuw zijn de side missions waarin je al vliegend, naar beneden vallende lost souls moet vangen voordat ze de grond raken, en deze nobele daden natuurlijk aan elkaar moet chainen voor dikke punten. Cool verzonnen, leuk om te doen, puur Saints Row.

Gat out of Hell

 

Dikke grappen

Met het verhaaltje van Gat Out of Hell zal je niet uren zoet zijn, maar lachen is het wel; helemaal als Satan en Jezebel in zingen uitbarsten. 

Maar de grootste grap is het einde, eentje die alle entertainment in de wereld op de hak neemt en zelfs nog op de valreep een leuke cameo in je gezicht gooit. Alleen al om die laatste keuze te mogen maken, zou je Gat Out of Hell al een kans moeten geven. Het zal verstrekkende gevolgen hebben voor de rest van de Saints Row-serie, dat is zeker.

...

*PROEST*

 

Wouter speelde Gat out of Hell op de PC en deze versie was zo goed als bugloos. De console-versies schijnen echter wat meer problemen te hebben...

Conclusie 

SCORE: 80
Ik heb een test voor je: kijk het filmpje ‘De Ultieme Internetgekkie Compilatie’ op YouTube. Heb je vaker dan vijf keer hardop gelachen? Dan heb je in ieder geval genoeg humor voor Gat Out of Hell. Nu moet je games nog leuk vinden en dan ben je er eigenlijk wel.
Ik heb een test voor je: kijk het filmpje ‘De Ultieme Internetgekkie Compilatie’ op YouTube. Heb je vaker dan vijf keer hardop gelachen? Dan heb je in ieder geval genoeg humor voor Gat Out of Hell. Nu moet je games nog leuk vinden en dan ben je er eigenlijk wel.

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord