Sniper: Ghost Warrior 2 - review 

Sniper: Ghost Warrior 2 - review 2013-06-26T12:27:32
Omdat zelfs koning van de wansmaak Graddus na zijn preview Sniper: Ghost Warrior 2 niet meer aan wilde raken, moest er iemand anders aan geloven. Omdat ook Tjeerd bekend staat om zijn voorkeur voor de vreemdste dingen, was de keuze snel gemaakt.

Om eerlijk te zijn was ik er niet van overtuigd dat Ghost Warrior 2 mijn ding zou zijn. Sterker, na drie uur spelen, voelde ik de bijna onbedwingbare neiging om mijn ogen uit te krabben met een roestige passer. Met dat lugubere vooruitzicht in mijn achterhoofd, besloot ik dat het verstandiger was mezelf dan maar te verwennen met een zakje ambachtelijke kokosmakronen.

Drol met paraplu

Als je de game opstart, word je voorgesteld aan Cole Anderson, een doorsnee waailap met een blotebillengezicht. Je begint in de Filipijnse jungle waar je een random dude zoekt die de wereld dreigt te verneuken met een massavernietigingswapen. Het maakt de indruk van een opgewarmde drol met een parapluutje.

Ik gaap wat na en zet het verhaal maar uit mijn hoofd; daar moet deze game het dus duidelijk niet van hebben.

Ik kruip samen met mijn makker en spotter Diaz door de jungle en kijk eens om me heen; de game ziet er goed uit, dat dan weer wel.

sniper: ghost warrior 2

Hansworsten

Het wordt al vrij snel duidelijk dat ik niet voor niets een uit de kluiten gewassen sluipschuttersgeweer meezeul door de jungle. Er staan een paar woest kijkende Hansworsten in de weg die ik één voor één uit de weg ruim.

Het schieten werkt zoals je zou verwachten van een snipergame; je kunt lekker inzoomen, maar je moet ook rekening houden met eventuele afwijkingen vanwege wind en afstand. Bij Casual en Normal helpt de game je daarbij, bij Hard moet je de weg naar het linkeroog van je tegenstanders helemaal zelf berekenen.

Je ademhaling hoort er ook bij; als je je adem inhoudt, hou je je geweer stiller en gaat de tijd wat langzamer. Het scherpschieten werkt op deze manier prima en ik ben opgelucht dat de game in ieder geval dat gedeelte goed doet, al had het geluid van wapens en impacts stukken beter gekund.

sniper: ghost warrior 2

Blinde dwazen

Sluipen en snipen vind ik misschien wel de leukste manier om oorlogje te spelen, en wat dat betreft word ik op mijn wenken bediend: stiekem sluipen door de bosjes in de jungle, de straten van Sarajevo en de bergen van Tibet om vervolgens je tegenstanders te trakteren op een loden verrassing.

Het gaat allemaal soepel, ik volg de aanwijzingen van mijn makker blindelings op en neem de tijd voor een welgemikt schot.

Maar dan word ik gesnapt! Ik mis letterlijk op een haar na een kale Rus, die mij samen met zijn zes vriendjes te grazen probeert te nemen. Het blijft bij proberen, want de vrienden van de Rus blijken een stel blinde gehandicapten.

sniper: ghost warrior 2

Atoombom

In de klunzige klopjacht die volgt, loopt een van die blinde gasten mij omver, rent door, draait zich drie meter verder om en probeert mij wild neer te maaien. Daar ben ik echter op voorbereid; ik heb namelijk een pistool meegenomen met de kracht van een kleine atoombom. Ik schiet effe in z’n knie, dat is genoeg. Ik draai me om en geef een dwaas die vastzit achter een hardnekkige plant een derde oogkas.

Als de rust is weergekeerd, kijk ik om me heen en neem opnieuw een hap van m’n kokosmakroon. Dat heb ik wel verdiend.

We hebben ook nog een video review voor je: https://s.pu.nl/1554eGa

Conclusie 

SCORE: 73
De A.I. is niet scherp en staat af en toe flink te schutteren, maar ik heb me toch prima vermaakt met het sluip- en schietwerk in Sniper: Ghost Warrior 2.
De A.I. is niet scherp en staat af en toe flink te schutteren, maar ik heb me toch prima vermaakt met het sluip- en schietwerk in Sniper: Ghost Warrior 2.

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord