Sly Cooper: Thieves in Time - review 

Sly Cooper: Thieves in Time - review 2013-06-26T12:25:55
Na bijna acht jaar maakt Sly Raccoon eindelijk zijn comeback. Dit tot vreugde van Florian die een grote fan is van de gemaskerde wasbeer. Natuurlijk moest onze freshman nog wel effe checken of Thieves in Time met z’n tijd is meegegaan...

Tijdens de vorige generatie consoles waren platformgames goed vertegenwoordigd met bijvoorbeeld (op PlayStation 2) illustere duo’s als Ratchet & Clank en Jak & Daxter. Op de huidige consoles komen de platformgames er echter bescheten af, en je zou je bijna afvragen of we te maken hebben met een uitstervend genre.

Als liefhebber van platformgames ben ik dan ook blij met de comeback van niemand minder dan Sly Cooper, een slicke wasbeer die samen met zijn partners in crime verantwoordelijk was voor een paar heerlijke platformtoppers.

Thievius Raccoonus

In Thieves in Time krijgt Sly Cooper wederom hulp van schildpad Bentley en het roze nijlpaard Murray, en het drietal vult elkaar goed aan. Sly is goed in stealth, Bentley is een nerd met allemaal technische snufjes en Murray is lekker lomp en sterk. Ook Carmelita Fox is weer van de partij en probeert nog steeds om Sly achter slot en grendel te krijgen, ondanks de romantische gevoelens die ze voor hem heeft. Dat levert ook in deze game weer de nodige hilarische ontmoetingen op.

Aan het einde van Sly 3: Honor Among Thieves lukte het Bentley om zijn tijdmachine werkend te krijgen, maar dat zorgde er wel voor dat het ‘Thievius Raccoonus Boek’, met daarin alle geheimen van de Sly-familie, verdwijnt.

In Thieves in Time ga je op zoek naar het boek en help je ondertussen de voorouders van Sly, en al spelend kom je er tevens achter wie verantwoordelijk is voor het verdwijnen van de familiegeheimen.

Variatie

Ook Thieves in Time is weer een traditionele platformgame, maar het spel is enorm gevarieerd.

In de eerste plaats heb je natuurlijk weer de drie totaal verschillende characters tot je beschikking, maar daar houdt het niet op. Sly ontmoet tijdens zijn reis z’n voorouders, en ook met hen kun je aan de slag. Zo kom je bijvoorbeeld de ninja Rioichi Cooper en Tennessee Kid Cooper tegen en ook deze speelbare characters hebben hun eigen abilities.

Daarnaast zit er een shitload aan minigames in de nieuwe Sly. Zo kun je rijden met de RC-auto van Bentley, verkleedt Murray zich als Japanse geisha, moet je in Parappa the Rapper-stijl dansen op de maat van de muziek en kan je met Sly over rails gliden. Op deze manier verveelt de game eigenlijk nooit en gecombineerd met de vertrouwde gameplay (die weer heerlijk aanvoelt) maakt dit van Thieves in Time niets minder dan een meesterwerkje.

Rondje drukken

Helaas kent de nieuwe Sly ook wat minder tof uitgewerkte elementen, zoals de typische cell-shaded stijl. Het lijkt veel op de grafische stijl van Ni No Kuni, maar die game ziet er toch echt een stuk beter uit.

Voor de PS Vita-versie geldt eigenlijk hetzelfde. De graphics zijn oké, maar zeker niet wereldschokkend. Ook wordt er te weinig gebruik gemaakt van de specifieke mogelijkheden van de Vita en kun je aan alles merken dat de game voor de PS3 is ontwikkeld.

Tot slot vind ik het bullshit dat je nog steeds op het ‘rondje’ moet drukken om Sly iets vast te laten pakken. Waarom pak je niet, Assassin’s Creed-stijl, automatisch alle richels vast die je tijdens je sprong tegenkomt? Dat rondje drukken was in de eerste Sly-games al irritant, en je had toch mogen verwachten dat ze daar na acht jaar later iets beter voor zouden hebben bedacht.

Maar goed, dat zijn dan ook de enige dingen waarover ik kan zeiken, want verder is Thieves in Time een game om te stelen!

Conclusie 

SCORE: 92
Goede platformgames zijn schaars tegenwoordig en ook daarom is het heerlijk om met Sly en z’n maatjes weer op het oude niveau een heel vet avontuur te beleven. Meer van dit soort games please!
Goede platformgames zijn schaars tegenwoordig en ook daarom is het heerlijk om met Sly en z’n maatjes weer op het oude niveau een heel vet avontuur te beleven. Meer van dit soort games please!

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord