Red Dead Redemption 

Red Dead Redemption 2012-09-17T13:14:31
Een aswolk gooide roet in het eten en dus kon Jeroen een uitgebreide speelsessie met Red Dead in Londen op zijn buik schrijven. De lange liet het er niet bij zitten, zadelde zijn paard en galoppeerde richting Breda, alwaar het Nederlandse kantoor van Rockstar is gehuisvest, in de hoop aldaar met Red Dead te kunnen spelen. We hebben de Zaankanter nooit meer teruggezien, op deze brieven na… Zwaargewond
Een aswolk gooide roet in het eten en dus kon Jeroen een uitgebreide speelsessie met Red Dead in Londen op zijn buik schrijven. De lange liet het er niet bij zitten, zadelde zijn paard en galoppeerde richting Breda, alwaar het Nederlandse kantoor van Rockstar is gehuisvest, in de hoop aldaar met Red Dead te kunnen spelen. We hebben de Zaankanter nooit meer teruggezien, op deze brieven na…

Zwaargewond
Red Dead RedemptionBeste Abigail en Jack en,
Jack, mijn zoon; wil je deze brief voorlezen aan je moeder Abigail? En help me onthouden dat als ik weer thuis ben, ik met ‘r aan de slag ga om haar eindelijk te leren lezen.
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik jullie mis. Het is allemaal anders gelopen dan ik me had voorgesteld. Ik dacht, ik klaar dat klusje wel even en dan zie ik jullie snel weer terug. Maar niets is minder waar.
Ik verwachtte geen problemen toen ik bij Bill Williamson langsging om mijn gram te halen, maar het was alsof hij mij verwachtte, en nog voordat ik iets kon doen, opende hij met zijn handlangers het vuur en liet me zwaargewond achter voor de poort van Fort Mercer.
Gelukkig voor mij kwam Bonnie McFadden langs; zij nam me mee naar haar boerderij waar ze me heeft verzorgd tot mijn wonden voldoende geheeld waren. Het is een aardige meid die Bonnie, ze heeft het ook niet makkelijk gehad. Opgroeien in een familie met alleen maar broers en dan een boerderij runnen samen met je pa. Liefde heeft ze niet gekend, maar ze verdient het. Ze heeft me trouwens geleerd hoe je vee bij elkaar drijft. Ik word nog een echte boer. Abigail, ik wil een boerderij met jullie runnen.
Liefs, John

Wild horses
Red Dead RedemptionHi Abigail en Jack,
Ik heb zojuist mijn eerste wilde paard getemd! Het is een heel vreemd gevoel om zo’n wild beest te vangen met je lasso en dan op zijn rug te klimmen, je evenwicht te bewaren om erop te blijven zitten en te hopen dat het beest zich vervolgens overgeeft aan jou.
Bonnie heeft me zelfs één van de gevangen hengsten cadeau gedaan, het is een mooi paard, vurig ook. Zijn huid glanst wanneer de zon op hem schijnt, vel geel alsof er vuur onder brandt. Pijlsnel is hij.
Abigail, ik vertrek hier zodra mijn wonden zijn geheeld en ik in Armedillo nog wat klusjes heb afgemaakt. Je begrijpt dat ik zo snel mogelijk achter Bill aan wil. Daarna hoop ik vurig jullie snel weer te zien.
Groeten, John

Niet thuis
Lieve Abigail en Jack,
Bill was al vertrokken voor ik hem kon ‘spreken’. We hebben met een hele groep het fort op z’n kop gezet, maar die gluiperd was nergens te bekennen. Hij zou naar Mexico zijn gevlucht zo wordt er hier gezegd, dus ik denk dat dat mijn volgende doel wordt. Mexico... het schijnt er een zooitje te zijn. Een burgeroorlog staat er op het punt van uitbreken. Maar ik heb geen keus.
Tot gauw, John

 

Red Dead Redemption
Regen
Abigail en Jack,
Hoe gaat het met je moeder? Het regent hier de hele dag al. De wereld om me heen is grauw en grijs en mijn kleren zijn doordrenkt. De paden zijn in modderpoelen veranderd en mijn paard heeft er weinig zin meer in. Ik geef ‘m groot gelijk, ook ik zat liever binnen in de saloon met een glas whiskey. Maar het is even niet anders, deze klus moet eerst worden geklaard. Daarna, daarna kan ik naar Mexico, alwaar de zon schijnt en de drank rijkelijk vloeit, zo zeggen ze.
Hou je goed, John

Mexico
Ha die Abigail en Jack,
Inmiddels ben ik in Mexico maar de bevolking heeft het niet zo op gringo’s en daarbij hebben regeringstroepen het met de rebellen aan de stok gekregen. Ik wil me er niet in mengen, dat hele Mexico kan me gestolen worden, maar beide partijen hebben informatie die mij naar mijn oude “vrienden” Bill en Escuella zou kunnen leiden.
Mexico is totaal anders dan Amerika. Bergen, grote rode bergen sieren hier het landschap en er staan palmbomen in plaats van dorre berken. Het dorpje Chuparosa heb ik inmiddels tot mijn vaste verblijfplaats gemaakt. Natuurlijk sla ik ook regelmatig mijn kamp op in de wildernis. Het is niet anders, het landschap is enorm uitgestrekt en in één dag van oost naar west rijden, is niet te doen.
Geld verdien ik met wat klusjes af en toe, ik loop in de nachten wat wachtronden en probeer hier en daar wat bandieten op te pakken voor de plaatselijke sheriff. Het is eerlijk werk.
Het beste, John

Beer
Red Dead RedemptionYo! Abigail en Jack,
Bijna ben ik klaar en kan ik jullie weer in mijn armen sluiten. (Jack, je leest de brieven toch nog steeds voor aan je moeder, zoals ik je gevraagd heb? )
Vandaag heb ik mijn eerste beer geschoten. Terwijl ik een besneeuwde berg beklom, hoorde ik hem al grommen en na verloop van tijd had ik ‘m in de smiezen. Natuurlijk pakte ik meteen mijn shotgun toen ik oog in oog stond met die Grizzly. Maar de twee schoten hagel point blank in zijn smoelwerk richtten weinig uit en de Grizzly mepte me dan ook met één zwaai van zijn arm tegen de vlakte. Ik schrok me wezenloos. Strompelend pakte ik mijn Repeater en gebruikte mijn gave om hem tien keer in zijn gezicht te knallen. Dat bleek genoeg en het enorme beest zakte door zijn poten. Zijn huid en tanden ga ik in Mexico verkopen, daar hebben ze immers geen beren en dat levert aardig wat centen op.
Nadat ik de beer geveld had, dacht ik wel even klaar te zijn met ‘t wildlife. Nou vergeet het maar, nadat ik nog wat hoger de berg op was geklommen vond ik een levenloos lichaam. Niet al te lang daarna werd ik aangevallen door een bergleeuw wiens moordlust kennelijk nog niet was verzadigd. Aangezien het beest mij in de rug aanviel, was het bijna met me gebeurd. Ternauwernood kon ik een tweetal schoten hagel door zijn kop jagen.
Je zult het begrijpen dat ik het wel een beetje gehad met het leven hier in de wildernis.
Tot snel, John


Naar huis

Red Dead RedemptionLieve, lieve Abigail en Jack,
Het is gebeurd, ik rij vanavond naar huis. Eindelijk naar huis. Ik moet oppassen dat ik mijn paard niet teveel de sporen geef, want het beest zou van uitputting sterven. Ik wil naar huis en met jullie een nieuw bestaan opbouwen. Ik laat het moorden achter mij. De boerderij, dat wordt mijn nieuwe leven en ik zal ervoor zorgen dat het jullie aan niets zal ontbreken.
Ik wantrouw alleen die mannen van de regering. Ze zeggen wel dat ze me nu met rust zullen laten maar iets zegt me dat dit niet zo snel zal gebeuren.
Nou ja, zie jullie in ieder geval snel!
Jullie John

Conclusie
Red Dead Redemption is een groots en meeslepend avontuur in een wereld die daadwerkelijk leeft. Zelfs wanneer je even niet met een missie bezig bent, zul je genoeg te zien krijgen. Maar ook qua verhaal biedt Red Dead iets wat nog nooit vertoond is; het maakt de stap naar het compleet vervagen van de grens tussen verhalende missies en sidequests. Red Dead is alles wat je ervan hoopt en doet daar nog een schepje bovenop!

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord