Professor Layton and the Curious Village 

Professor Layton and the Curious Village 2012-09-17T13:15:41
Als Jurjen met de trein moet reizen, koopt hij voor onderweg altijd een zakje appel. Je leest het goed, een zakje appel. Dat is een plastic zakje met daarin wat plakjes appel. Een fantastische uitvinding, volgens Jurjen.

Het voordeel van een zakje appel is dat je de appel zelf niet meer in plakjes hoeft te snijden. Je hoef je kaken ook niet langer te vermoeien om een grote hap uit zo’n ouderwetse appel te nemen.
Ik vind het zakje appel een fantastisch uitvinding, want gemak dient de mens en het leven smaakt het best als het in hapklare stukken wordt geserveerd.
Ik ben benieuwd welke professor het zakje appel heeft uitgevonden, maar dat zal wel altijd een mysterie blijven.
Dus laten we het over Professor Layton hebben.

Logische puzzels
Professor Layton is een beetje van de oude stempel. Geen haastig mens. Hij praat rustig en bekakt. Samen met de prof ga je in het curieuze dorpje St. Mystere op zoek naar het geheim van de gouden appel.
In St. Mystere nemen de mensen nog de tijd voor elkaar… en voor puzzels. Iedereen in St. Mystere is dol op puzzels.
Je tikt met de stylus tegen een dorpsbewoner, en die maakt een praatje, om je vervolgens een puzzel/raadsel op te geven. Je tikt tegen een kast, en er komt iemand uit de kast die je een puzzel opgeeft. Dat laatste bij wijze van spreken.
Het zijn allemaal logische (Engelstalige) puzzels, wat betekent dat je lang en diep moet nadenken om ze op te lossen. Maar je krijgt alle tijd, dus wat maakt het uit.

Vastbijten
Alles in dit avontuur is vriendelijk en comfortabel. De muziekjes stemmen rustig, de tekeningen zijn prettig om naar te kijken. Het spel laat je ook aantekeningen maken op het touchscreen of staat toe dat je eens een puzzel overslaat of een hint koopt voor een muntje. Wat die dingen betreft stemt het spel overeen met het gemak van een zakje appel. Maar er zijn ook verschillen. Om in het avontuur te vorderen, moet je jezelf soms wel even vastbijten in een bepaald raadsel. Niet altijd meteen weer verder willen, maar even onthaasten, de tijd nemen, moeite doen. Is ook wel eens prettig; even doorbijten, voordat je krijgt wat je wilt.

Conclusie
Dit spel heeft veel weg van een zakje appel, maar gelukkig zijn er ook genoeg invloeden van de klassieke, ongesneden appel om van een aanrader te kunnen spreken.

Professor Layton and the Curious Village
NINTENDO DS
LEVEL-5 / NINTENDO
1 SPELER
7 NOVEMBER 2008

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord