PES 2016 UEFA Euro 2016 - Review 

PES 2016 UEFA Euro 2016 - Review 2016-04-29T13:41:28
Over ongeveer een maand begint het EK voetbal en voor iedereen die onder een steen heeft geleefd: het Nederlands Elftal is er NIET bij. Zou Graddus deze traumatische gebeurtenis met de Euro 2016 DLC voor PES een plekje kunnen geven?

Noord-Ierland, Albanië, Wales... Zo scrollend door de teams in PES 2016 UEFA Euro 2016, krijg ik spontaan weer tranen in m'n ogen. WANT HOE KUNNEN WE DAT FOKKING EK NOU HEBBEN GEMIST??? Maarja, het verhaal is bekend: onze topspelers zijn over the hill, nieuwe aanwas is er niet en dan is de coach ook nog eens Blind.

PES 2016 UEFA Euro 2016

                       

Vol frisse moed

Je zult begrijpen dat ik niet helemaal (of eigenlijk, helemaal niet) in de stemming was voor de review van PES UEFA Euro 2016. Echter, in tegenstelling tot de lamzakken die zich Oranje-international noemen, ben ik wél een professional die doet wat er van hem gevraagd wordt. Dus ging ik vol frisse moed aan de sl... Ach, tegen wie lieg ik? Dat je ook met Nederland het EK kunt naspelen, maakt het allemaal des te pijnlijker.

Wat dan wél weer fijn is, is dat deze DLC voor PES 2016-bezitters compleet gratis is. En heb je de game niet? Geen nood! Konami brengt hun footie namelijk opnieuw uit, maar dan met een sexy Euro 2016-hoesje en de uitbreiding standaard geïnstalleerd. Aan de gameplay zelf is verder weinig veranderd - iets dat zowel voor-, als nadelen heeft. Pluspunt: PES UEFA Euro 2016 is feitelijk nog altijd dezelfde heerlijke, arcadey voetbalgame die ik afgelopen september met een dikke 85 beoordeelde. Minder: deze EK-DLC moet dan wel verdomd veel vlees op de botten hebben om zijn bestaan te rechtvaardigen.

PES 2016 UEFA Euro 2016

                    

Laf bierworstje

Helaas is dat niet het geval. Want om de vlees-analogie nog maar even door te trekken: als de EK- en WK-edities van FIFA (dat de licentie voorheen altijd had) sappige hotdogs waren, is deze PES UEFA Euro 2016 op z'n best een laf bierworstje. Buiten de optie om losse EK-wedstrijdjes te spelen of mee te doen aan het toernooi, kan je immers helemaal niets. Geen klassieke wedstrijden, geen scenario-mode, geen commentaar dat je op de hoogte houdt van de stand in de poule... Noppes. Nada. Niente. Tot overmaat van ramp zitten er zelfs een aantal ongelicenseerde teams tussen. In de officiële game van het EK dus. Lachwekkend.

Ook het hele EK-sfeertje komt niet echt lekker uit de verf. PES UEFA Euro 2016 kent welgeteld één low-res tussenfilmpje, alsook slechts één van de Franse EK-stadions: dat van Parijs. Het zorgt ervoor dat je zelden het gevoel krijgt de real deal te spelen.

PES 2016 UEFA Euro 2016

                      

Angstgegner IJsland

Zoals ik al zei, valt op het voetbal zelf gelukkig bijzonder weinig aan te merken. Maar wat wil je ook met PES 2016 als basis? Sure, de keepers blijven niveau Jelle ten Rouwelaar en qua realisme komt het niet in de buurt van FIFA, maar er is een reden dat ik PES de voorkeur geef tegen vrienden: die shit is flitsender dan Messi op een felroze waterscooter! Daarnaast valt, hoe je het ook wendt of keert, te prijzen dat Konami hun Euro 2016-DLC gratis maakt. Dat was met EA aan het roer nooit gebeurt.

Zou mijn poging om met Oranje het EK te winnen dan alsnog goede therapie blijken? De poulefase kom ik in ieder geval redelijk eenvoudig door. Vervolgens wordt er van Portugal gewonnen, en in de kwartfinale bind ik Engeland aan de zegekar. Heerlijk, al vergeet ik regelmatig dat ik het EK speel en niet één of andere generieke cup.

Maar dan, de halve finale. Tegen angstgegner IJsland verlies ik met 0-1 door een doelpunt van de 37-jarige Eidur Gudjohnsen. Man man man.

De wond die bijna geheeld was, ligt weer helemaal open...

Conclusie 

SCORE: 61
Echt in de stemming voor PES 2016 UEFA Euro 2016 was ik al niet, en door z'n karige, zielloze inhoud wist de DLC dat gevoel helaas niet weg te nemen. Zonde, want de EK-licentie is voor Konami een prachtige kans om commercieel te knallen.
Echt in de stemming voor PES 2016 UEFA Euro 2016 was ik al niet, en door z'n karige, zielloze inhoud wist de DLC dat gevoel helaas niet weg te nemen. Zonde, want de EK-licentie is voor Konami een prachtige kans om commercieel te knallen.

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord