New Super Luigi U - Review 

New Super Luigi U - Review 2013-06-25T15:46:45
PeterKoelewijn hakte een pad door de lianen, spinnenwebben en ontbindende vogellijkjes, richting zijn Wii U. Nintendo’s next-gen console heeft eindelijk weer verse content in de vorm van New Super Luigi U, een forse levelpack voor New Super Mario Bros. U. In stamkroeg “De Natte Aal” dronk PK z’n gedachten bij elkaar, met hulp van een paar mensen.

Rum cola, geen ijs… oh en met een van die parasolletjes erin. Je moet toch ergens het zomergevoel vandaan halen.

 

Komt voor mekaar.

 

Mario?! Oké, niet gedacht dat ik jou hier tegen zou komen. En al helemaal niet als barman!

 

Mja, ik heb wat meer vrije tijd nu m’n broer veel werk van me afpakt.

 

Toevallig dat je daar over begint. Ik heb zojuist New Super Luigi U uitgespeeld en ik moet de review nog pennen.

 

New Super Luigi U

Nou dat is zeker toevallig!

 

What de fuck man!

 

Sorry, ik stond zeker iets te dicht achter je.

 

Ja, en je had je handen om m’n nek geklemd… serieus, zijn dat leren handschoenen?!

 

Goed gezien! Ik hou graag mijn nagels bedekt als ik aan het moo… motiveren ben. Maar waar zijn mijn manieren! Laat ik me even voorstellen. De naam is Patrick, ik ben aangenomen door Nintendo om hun merk nog sterker te maken en de bezem te halen door de hun franchises

Aha… oké, nu is het nog onlogischer dat ik jullie hier tegenkom.

 

Laat het me aan je uitleggen, vriend. Als Nintendo’s aangewezen zakenman, beschouw ik het mijn plicht om innig, intens contact te onderhouden met onze gamereviewers. Ik ben hier dus om al je twijfels weg te nemen dat New Super Luigi U de beste game is sinds de laatste game die Nintendo uitbracht.

En wat doet Mario hier?

 

Hij werkt parttime als barman, vooral in de achterhoek.

 

Maar een of andere kale stamgast diende een klacht in waardoor ik daar nergens meer mag schenken.

 

Dat klinkt nogal onredelijk.

 

Mja, ik zou misschien in iemands glas gepist hebben.

 

Weet je, ik besef me opeens dat ik helemaal geen dorst heb en nog een review moet tikken.

 

Wacht! Waarom zo’n haast? Ik wilde net zeggen dat alle drank op mijn rekening wordt gezet. Blijf nog even.

 

Oké, maar alleen als ik mijn glas mag omspoelen en je het kort houdt.

 

New Super Luigi U

 

Een paar uur later 

En daarom is New Super Luigi U de beste DLC ooit gemaakt voor New Super Mario Bros. U. Zijn er nog vragen na deze fantastische presentatie?

 

Ik bedoel, een hondenpak misschien, maar een kattenpak? Dat slaat toch nergens op?

 

True true.

 

En denk je dat ze meer personages toevoegen vanwege de multiplayer? Nee hoor, ze doen het omdat ze geen vertrouwen meer in mij hebben.

Ik heb nog vertrouwen in je!

Ik zweer het je, als ze me van de Super Smash Bros. boxart afhalen, ga ik naar Kyoto toe en dan zet ik alles in de fik.

 

Hé hebben jullie wel opgelet?!

 

Uh, misschien? Je zei iets over dat Luigi hoger kan springen.


En hij is sneller maar tegelijkertijd glibberig wat platforming een totaal nieuwe dimensie geeft! En dan is er nog de onkwetsbare Nabbit, een personage speciaal voor de peuterdoelgroep die we willen aanboren. Ik kan gewoon niet geloven dat jullie niet geluisterd hebben!

 

Je was nogal lang van stof om eerlijk te zijn.

 


Zoveel nieuws is er niet aan New Super Luigi U.

 

82 levels Peter. 82 nieuwe levels! Dat zijn er bijna 85!

 

Het ijzersterke leveldesign is er weer ja, maar er zijn vrijwel geen nieuwe assets. Het is allemaal met dezelfde themaatjes en vooral veel meer dezelfde vijandjes in elkaar gezet. Ik ben eigenlijk verbaasd dat Nintendo nog geen level editor ontwikkeld heeft, terwijl er een hele Miiverse Community zit te soppen om creatieve dingen met hun franchises te doen.

Ik weet dat m’n broer een malloot is, maar vond je echt niks leuk aan zijn DLC?

 

Door dit soort DLC wil Nintendo gamers leren om ook van kleine dingen te genieten, zoals een wandeling in het park, kijken naar een zonsopgang of iemand meerdere keren in het gezicht steken met een mes.

 

Daar zit wat in. Ik vind het wel fijn dat de moeilijkheidsgraad perfect aansluit op die van de originele game. De eerste levels van Luigi zijn al net zo pittig als die van Bowsers Castle voorheen, en het wordt vanaf daar alleen maar erger. Elk level begint ook standaard met naar 100 seconden op de klok en er zijn geen checkpoints. Nintendo verkleint hiermee wel de doelgroep maar dat heb je sowieso al met downloadable games.

New Super Luigi U

Vergeet niet te melden dat New Super Luigi U ook als boxed release in de winkels ligt vanaf 26 juli. Probeer het er subtiel in te verwerken.

 

Sure. Eigenlijk valt er ook niet veel meer over de game te zeggen. Voor 20 euro is het een goede deal dus ik geef het wel een voldoende, maar feit is dat ik m’n buik nu wel vol heb van al die 2D Mario platformers. Het enige gewaagde aan New Super Luigi U is de manier waarop Nintendo het verkoopt.

Gaat het Patrick? Je kijkt alsof je iemand wil verminken met een bijl.

 

Hahahahahaha!!! Nee hoor!!! Ik besef alleen dat ik verloren heb. Peter maakt goede punten ondanks mijn waterdichte betoog. Wat zeggen jullie ervan als we nog even gaan afpilsen bij mij thuis.

 

Mooi! Ik sluit de tent meteen.

 

Het klinkt als een slecht idee maar ach, wat kan er fout gaan?

 

Dan kan ik jullie een andere passie van mij laten zien. En ik heb ook wat nieuw muzikaal materiaal, onder ander van Huey Lewis and the News.

 

Oeh! Leven die nog?

 

Jep, ze moeten nog doodgaan.

 

Conclusie 

SCORE: 70
82 kortere, pittigere levels voor New Super Mario Bros. U is voor 20 euro een aardig goede deal. Verwacht alleen niet meer dan dat van deze add-on. Nintendo houdt de echte creativiteit liever voor de volgende ‘volwaardige’ Mario platformer.
82 kortere, pittigere levels voor New Super Mario Bros. U is voor 20 euro een aardig goede deal. Verwacht alleen niet meer dan dat van deze add-on. Nintendo houdt de echte creativiteit liever voor de volgende ‘volwaardige’ Mario platformer.

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord