NDS Pokemon Platinum 

NDS Pokemon Platinum 2012-09-17T13:15:05
Op deze pagina wilde Jurjen eens iets anders leveren dan de zoveelste Pokémon review. En dus gaan we zoeken naar patronen. Nee, je hoeft hiervoor niet naar de schietbaan of de breiclub, je kunt het gewoon doen vanuit die goedkope stoel waar je nu in zit. Jurjen legt uit hoe het werkt. Het werkt als volgt: ik ga een aantal hoogbecijferde of veelbelovende games voor Nintendo-systemen opnoemen, met tussen haakjes steeds een korte beschrijving. Aan jou de taak om het patroon in deze releases te vinden.
Op deze pagina wilde Jurjen eens iets anders leveren dan de zoveelste Pokémon review. En dus gaan we zoeken naar patronen. Nee, je hoeft hiervoor niet naar de schietbaan of de breiclub, je kunt het gewoon doen vanuit die goedkope stoel waar je nu in zit. Jurjen legt uit hoe het werkt.

Het werkt als volgt: ik ga een aantal hoogbecijferde of veelbelovende games voor Nintendo-systemen opnoemen, met tussen haakjes steeds een korte beschrijving.
Aan jou de taak om het patroon in deze releases te vinden.
Het is de bedoeling om te beginnen met een glimlach op je gezicht, en deze zo lang mogelijk vol te houden.
Daar gaan we!

Zoek het patroon
Pokémon Platinum NEW PLAY CONTROL! MARIO POWER TENNIS (heruitgave met nieuwe besturing van een spel uit 2004), ANIMAL CROSSING (behoorlijk uitgebreide remake van een spel uit 2001), CHRONO TRIGGER (uitgebreide heruitgave van een spel uit 1995), KIRBY SUPERSTAR ULTRA (uitgebreide heruitgave van een spel uit 1996), NEW PLAY CONTROL! PIKMIN (heruitgave met nieuwe besturing van een spel uit 2001), FIRE EMBLEM: SHADOW DRAGON (uitgebreide remake van een spel uit 1990), PUNCH-OUT!! (uitgebreide remake van een spel uit 1995), DRAGON QUEST 5 (remake van een spel uit 1992), FINAL FANTASY 4 (remake van een spel uit 1991) en NEW PLAY CONTROL! PIKMIN 2 (heruitgave met nieuwe besturing van een spel uit 2004).

Heruitgave
Pokémon Platinum Ik had het lijstje veel langer kunnen maken met de heruitgaven van de Metroid Prime-spellen, Okami, Chibi-Robo, Klonoa, Donkey Kong Jungle Beat, Resident Evil 4 en meer, maar ik denk dat je het patroon ondertussen wel hebt gevonden.
Laat ik dus de rest van deze pagina besteden aan het spel waar het op deze pagina eigenlijk om zou moeten gaan, POKéMON PLATINUM EDITION (uitgebreide heruitgave van Pokémon Diamond/Pearl uit 2007).
Net als de andere aangehaalde games op deze pagina is dit een ijzersterk spel dat met een handjevol extra’s opnieuw wordt uitgebracht.
Inderdaad, dat is het patroon.

De extra's
Pokémon Platinum Wat zijn die extra’s dan? De beelden en geluiden zijn wat opgepoetst, het verhaaltje is aangepast, er zijn meer mogelijkheden om legendarische Pokémon te vangen, het heeft gesneeuwd in Sinnoh, sommige Pokémon verschijnen (voor het eerst) in een speciale vorm, je ontmoet sterkere tegenstanders, sommige rivalen doen een dansje voordat het gevecht begint, er is een nieuwe Battle Frontier, en je kunt Pikachu’s oren afsnijden met een roestig mes.
Nee, dat laatste is natuurlijk niet waar, maar die andere dingen wel, al zullen alleen de hardcore Pokémon-fans daar enthousiast van worden.
Dingen die een mainstream Pokéman als ik het meest aanspreken zijn de nieuwe Distortion World (met écht bijzondere 2D-op-z’n-kop-puzzel-gameplay in verwrongen 3D-omgevingen) en de Wi-Fi Plaza, waar je met twintig spelers tegelijk online kunt rondhangen, ruilen, vechten en spelen.

Blij
Pokémon Platinum Had ik meer verwacht? Nee, de game past prima in het patroon.
Sommige spellen zijn te goed om een enkele keer te verkopen, meent Nintendo, en niet alleen Nintendo. En dus worden sommige games gerust twee, drie of vier keer in licht verschillende versies gekocht.
Fans van het origineel vinden het niet erg de game nog eens te kopen, en iedereen die de game de eerste keer had gemist, krijgt alsnog de kans hem in huis te halen – inclusief vette extra’s!
Nintendo blij, fans blij, nieuwkomers blij. Iedereen blij! En het is goed voor de economie! Wouter Bos blij!
Enige benadeelden zijn de mensen die de consoles van Nintendo hebben gekocht in de verwachting dat er veel goede en vooral NIEUWE! games voor zouden verschijnen.

Conclusie
Dit is de beste versie van een ijzersterke game die volop waar levert voor zijn geld, tenzij je iets werkelijk nieuws had verwacht.

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord