Lego Harry Potter 

Lego Harry Potter 2013-08-20T15:18:45
Eigenlijk zou Wouter deze Harry Potter game reviewen, want hij speelt als enige thuis nog met die LEGO steentjes. Maar omdat we de game net voor de deadline binnenkregen en Wouter bij LEGO Batman nog uitgebreid in slaap sukkelde, namen we geen enkel risico, en besloot Jeroen het zelf te doen.


Pffffffffff mag ik even diep zuchten? Terwijl de rest van de redactie zich op de E3 vermaakt, zit ik hier mijn zoveelste LEGO game te spelen. Een game waarvan je de gameplay eigenlijk al helemaal zelf in kan vullen. Je zou met een beetje fantasie, de game in je hoofd uit kunnen spelen. Helemaal als je weet dat het spelletje met Harry en kornuiten de eerste vier films beslaat. 

Vliegen op bezemsLEGO Harry Potter: Years 1-4
Kortom: je ontmoet Hermelien en die roodharige nietsnut Ron, je leert je eerste toverspreuken op Zweinstein en vliegt een paar keer op een bezem. Verder maak je weer alles wat je tegenkomt kapot om nopjes te verzamelen, en kun je toverspreuken gebruiken om oersimpele puzzels op te lossen.
Zo lag ik dus weer onderuitgezakt op de bank de bekende dingen te doen, hoewel ik af en toe een glimlach niet kon onderdrukken, vanwege de oersimpele en suffe humor die nu eenmaal met de LEGO games gepaard gaat. Maar dat de LEGO games allemaal zo verschrikkelijk veel op elkaar lijken, begint in de meeste andere opzichten toch wel lichtelijk te irriteren.

 

Bekend receptLEGO Harry Potter: Years 1-4
Natuurlijk passen ze de formule wel iets aan op de film. Zo kun je nu bijvoorbeeld wisselen tussen verschillende spreuken en kun je andere leerlingen die in moeilijkheden zitten, bevrijden uit hun benarde positie.
Zweinstein zelf is best grappig in beeld gebracht maar nooit heb ik het idee gehad in een gigantisch kasteel rond te dolen. De gangen waar ik Harry doorheen loodste, waren vrij basic en alleen de harnassen die hier en daar stonden opgesteld, herinnerden mij aan het feit dat ik een Harry Potter game aan het spelen was.
Het geeft aan dat de blauwdruk van de LEGO games een beetje aan vernieuwing toe is, zeker als je er net als ik meerdere gespeeld hebt. 
 
LEGO Harry Potter: Years 1-4

Niet slecht

Laat LEGO Harry Potter dan een slechte indruk achter? Nee, dat niet. De game voldoet aan de verwachtingen. Het volgt de film op de voet, zij het hier en daar wat onduidelijk, gooit er nog wat grappige animaties in maar valt ook in oude valkuilen zoals het gebrek aan diepte, waardoor navigeren over smalle stroken nogal problematisch verloopt.
Het wordt in mijn ogen dan ook hoog tijd dat een nieuwe LEGO game meer biedt dan alleen een ander poppetje in een andere omgeving.

Conclusie
Het recept van LEGO Harry Potter begint een beetje eentonig te worden. Smaak verandert immers en dan mag zo’n LEGO serie best mee veranderen.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord