GTA: San Andreas iOS en Android - Review 

GTA: San Andreas iOS en Android - Review 2014-01-30T17:15:56
Er verschijnen de laatste tijd nogal wat remakes van klassieke games voor iOS en Android. GTA: San Andreas heeft zich nu ook een weg gevonden naar de dooie kwartiertjes in de trein. Weet deze titel een beetje stand te houden op de mobiele platformen? Of is de game als een drive-by met drie lekke banden? Graddus duwde een magazijn in zijn gun en zocht het uit.

Dit is een aangepaste versie van Graddus' review uit de PU van februari (nu in de winkels).

'Here we go again', roept Carl 'CJ' Johnson ongeveer tien jaar nadat ik hem voor het laatst onder de knoppen had. Yep, direct is duidelijk dat de donkere dude nog niks aan coolness heeft ingeboet. En als ik effe later mijn homies Big Smoke en Ryder een Grove Street-boks geef, biggelt er zelfs een nostalgisch traantje over mijn wang. Je kan geen nee zeggen tegen de kans de op één na beste GTA ooit op nieuw te spelen!

 

Stomdronken

Toch zijn er ook dingen veranderd. De graphics, bijvoorbeeld. Ik heb de PlayStation 2-versie van San Andreas er nog even bij gepakt, en bij deze is het officieel: mobieltjes en tablets zijn anno 2014 krachtiger dan Sony's powerhouse van weleer! Alles oogt haarscherp. Keerzijde is dat textures van dichtbij in pixelbrei veranderen, en dat het groezelige, stoffige karakter van Los Santos minder uit de verf komt. Het is wel héél clean allemaal.

Wat eveneens wennen is, is de besturing. Want hoeveel control-tweaks, -assists, -sliders en auto-aim Rockstar ook in deze port heeft gestoken, aan alles merk je dat het niet voor touchscreen ontworpen is. Neem de crossfiets. Iedereen die ooit stomdronken naar huis is gezigzagd na een nachtje doorhalen, weet wat ie kan verwachten. Tip: rij geen agenten van de sokken!

 

Grove Street 4 Life

Echter, na een paar uur doorbijten ben ik wel gewend aan CJ's soms clowneske escapades. Wat overblijft, is een gigantisch avontuur, dat op sommige punten zelfs het almachtige GTA V aftroeft. Puur op het gebied van humor, mogelijkheden en schaal is er namelijk nog altijd geen sandbox-spel beter dan San Andreas - ook zonder nostalgische roze bril.

Ga maar na: in welke game kun je als door Cluckin' Bell-burgers opgeblazen obesitas-patiënt met een jetpack voor de deur van het casino landen, om vervolgens je hele vermogen op zwart te zetten? Precies. Grove Street 4 Life!

Conclusie 

SCORE: 80
Beter speel je in de trein of bus met oordopjes in. Of wil je echt dat andere passagiers van elke 'fuck', 'bitch' en 'nigga' kunnen meegenieten?
Beter speel je in de trein of bus met oordopjes in. Of wil je echt dat andere passagiers van elke 'fuck', 'bitch' en 'nigga' kunnen meegenieten?

REACTIES (50) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord