Forza Horizon review 

Forza Horizon review 2012-10-23T10:00:59
Na jaren van suffe rondjes op grijze circuits was Turn 10 wel toe aan een feestje. Daarom organiseerden ze middenin de woestijn het knallende Horizon Festival voor autogekken. Wij stuurden onze festivalrot Ward de hitte in om uit te checken of jij ook een kaartje moet kopen.

Nadat ik mijn festivalpolsbandje op heb gehaald, kijk ik eens goed om mee heen. Het Horizon Festival is volop aan de gang en ‘t heeft wel iets weg van een Lowlands, maar door de hitte doet het eveneens denken aan Burning Man.

Het is rete druk en ik was blij dat ik nog net naar binnen kon glippen. Rondom een rotonde in het midden van het festivalterrein liggen alle belangrijke locaties waar ik auto’s kan kopen, upgraden of een nieuw likje verf kan geven. Als ik vanuit mijn auto verder kijk, zie ik kermisattracties, podia met bandjes die optreden en veel, heel veel tentjes van bezoekers die midden in de woestijn gezellig kamperen. Er hangt een lekker sfeertje.

Doe maar populair!

Ik ben hier echter niet voor de muziek; die luister ik wel via m’n radio. Mij is het te doen om het racen, en ik ga dan ook snel op zoek naar de eerste races waar ik met mijn gele armbandje aan mag meedoen.Om bij zo'n race te komen, moet ik door de open wereld cruisen. Her en der in de wereld zijn dingen verstopt als reclameborden die ik kapot moeten rijden om korting te krijgen. Ook vlam ik zo hard mogelijk langs een flitspaal om een nieuw record neer te zetten of daag ik een tegenstander uit die ik al rijdend tegenkom. Er is onderweg zoveel te doen dat ik haast zou vergeten dat er ook nog echte races zijn.

Kleurrijke bandjes

Eenmaal aangekomen bij een race is het de bedoeling dat ik de concurrentie versla (duh) om uiteindelijk een polsbandje van een andere kleur te unlocken. Daarmee kan ik aan nog meer races deelnemen en nóg waardevollere polsbandjes scoren. Ondertussen verdien ik ook geld waarmee ik nieuwe auto’s kan kopen en upgraden. Dat kan zowel op de centrale rotonde van het festival, midden in het feestgedruis, of bij verschillende buitenposten.

Topdag

Tevreden zoek ik aan het eind van de dag mijn tentje op. Het was een topdag, al viel de bebouwde kom wat tegen (beetje triest en kaal) en had ik af en toe moeite met het houden van de ideale lijn vanwege de vreemde bochtjes hier en daar. Toch, als de nacht valt en ik in mijn tentje na een flinke stoeipartij met twee pitspoezen onder de dekens kruip, kan ik niet anders dan met een gelukzalige glimlach in slaap vallen. Het kaartje voor dit festival was z’n geld meer dan waard. De mannen van Turn 10 weten hoe ze een feestje moeten bouwen.

Van mij hoeft dit festival niet ieder jaar gehouden te worden, maar met deze editie heb ik me kostelijk vermaakt. Een kaartje is je geld zeker waard!

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord