Fallout: New Vegas 

Fallout: New Vegas 2013-08-20T15:16:33
Er waren een bak water, een defibrillator, een breekijzer en drie preken van Keith Baker voor nodig om Wouter achter Fallout: New Vegas weg te krijgen. Want ja, er moest een review geschreven worden en dat werd nog een immense klus, want hoe vang je de immensheid van New Vegas in een paar honderd woorden?


Fallout: New VegasIn mijn kop geschoten door een of andere natnek in een geblokt jasje, gedumpt in een graf en weer opgegraven door een robot genaamd Viktor; de Mojave Woestijn is fucked up, dat kon ik je aan het begin van mijn reis al wel vertellen. Een relaxte dokterknakker lapte me op, wist zelfs mijn smoelwerk naar wens aan te passen, en nadat m’n koppijn een beetje verdwenen was, besloot ik achter die fucker aan te gaan die mij er van weerhouden had mijn werk te doen. Want ik ben verdomme een koerier tot de dag dat ik zal sterven en als ik iets moet bezorgen, dan bezorg ik het ook! Al moet ik het persoonlijk naar de poorten van DE HEL brengen!
 
Fallout: New VegasFallout: New Vegas
De redder van goodsprings
Na wat tests voelde ik me behoorlijk opgeknapt - op een irritant stemmetje in mijn achterhoofd na - en besloot ik het huis van dokter Mitchell te verlaten. Hij woont in een gehucht genaamd Goodsprings dat, op een aardige watervoorraad na, echt geen Molerat voorstelt.
Maar goed, de inwoners zijn wel aardig en ik was Doc Mitchell dankbaar voor z’n hulp, dus besloot ik ze te helpen met de problemen die ze hadden met een groep trieste apen genaamd ‘Powder Gangers’.
Ik schoot hun leider Joe Cobb z’n sneue kop van z’n romp met een zielig Varmin rifletje. Natuurlijk, Trudy, Sunny en Ringo hielpen een handje mee, maar ik had dat zooitje criminelen makkelijk in m’n uppie aangekund.
De inwoners van Goodsprings waren me in ieder geval eeuwig dankbaar en dat kan nog wel eens van pas komen als ik vers water nodig heb. Hoe dan ook, het was de eerste van vele afleidingen…
 
Fallout: New Vegas
Ik bracht de wet
In Primm, een dorp verderop, kwam ik meer te weten over de motherfucker die mijn kop een gat rijker had gemaakt. Nadat ik in een hotel (met een achtbaan!) weer wat Powder Gangers de ledematen van het lijf had geblazen, vervulde ik mijn goede daad van de dag door het gezag te herstellen in het wetteloze Primm in de vorm van de NCR, een goed georganiseerde, zwaarbewapende factie.
Mijn reis ging verder (terwijl dat irritante stemmetje in mijn hoofd me ‘Wouter’ noemde, wat de fuck was dat?). Ik was getuige van de vernietiging van een heel dorp door een gestoorde groep genaamd Ceasar’s Legion, ontsnapte aan een wisse dood aan de hand van een Deathclaw en in een dorpje genaamd Novac maakte ik vrienden met een sniper genaamd Boone, die me vergezelde op mijn reis.
Het spoor naar de geblokte dude, die Benny bleek te heten, leidde uiteindelijk naar New Vegas. En fuck, het heeft me flink wat ammo en Gecko Steaks gekost om daar te belanden. Ranzige vliegende insecten genaamd Cazadors, die een verschrikkelijk gif met zich mee dragen dat je ballen van je lijf brandt, hebben het mij en Boone verdomd moeilijk gemaakt. Maar eindelijk was ik vlakbij…

Freeside is fucked
Fallout: New VegasBij de Gun Runners vulde ik mijn arsenaal wapens aan met gloednieuwe exemplaren, een silenced .22 SMG, een .44 Magnum en upgrades voor mijn hunter rifle en lever action shotgun, waarna ik in de hoop stront genaamd Freeside aankwam.
Inmiddels was ik mijn zoektocht naar Benny alweer bijna vergeten en hoorde ik het stemmetje in mijn hoofd zeuren om een ‘rievjuw’, ofzo.
In het randdorp van New Vegas was duidelijk mijn hulp nodig. De eigenaar van een luizige tent genaamd Atomic Wrangler had nogal behoefte aan, ehm… interessante prostituees, en ik besloot hem te helpen. Ik zorgde ervoor dat een smerige Ghoul cowboy-chick voor de Wrangler ging hoereren en wist zelfs een sexbot te regelen, die ik Fisto noemde. Het apparaat vroeg me, na z’n herprogrammering, of ik wilde bukken, terwijl z’n metalen klauwen vervaarlijk begonnen te draaien. Ik slikte.

Fallout: New Vegas

Verblind door de strip
In samenwerking met de Kings, een bende geleid door een charismatisch leider, en een brave groepering genaamd The Followers of the Apocalypse, bracht ik weer enigszins de rust terug in het door criminelen geïnfecteerde Freeside.
Toen ik tevreden rondkeek in het bijna vredige dorp dat ik mijn thuis was gaan noemen, herinnerde ik pas weer die bastard Benny en zijn geblokte pak. Ik riep mijn trouwe volgelingen Boone en Rose bij me en betrad, na een flink aantal Caps betaald te hebben, The Strip.

Daar viel mijn bek open van de gekleurde neonborden, grote, intacte gebouwen en dronken mensen, iets dat ik in mijn leven nog nooit gezien had. Viktor, de robot die een eeuwigheid geleden mijn kapot geschoten lichaam opgegraven had, nodigde me uit om Mr. House, de grote chief van New Vegas, te ontmoeten. Ik volgde hem het enorme casino Lucky 38 in en voelde aan mijn Purified Water dat mijn avontuur nog maar net begonnen was…
‘WOUTER, waar blijft die review!?’

Conclusie
Fallout: New VegasNew Vegas is Fallout 3 met een iets minder boeiend hoofdverhaal, nieuwe wapens, nieuwe vijanden, upgrades voor je guns en een cool factiesysteem, zich afspelend in een even grijsbruin maar toch nieuw en uitnodigend gebied. Bereid je wel voor op misschien het dubbele aan bugs, vastlopers en andere ellende, maar Obsidian heeft desondanks een knap stuk RPG-genot afgeleverd met een wederom een zieke, smerige en zwartgallige nasmaak.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord