Earth Defense Force: Insect Armageddon 

Earth Defense Force: Insect Armageddon 2014-02-20T15:44:47
Mieren zo groot als een Volkswagen, vogelspinnen ter grootte van olifanten en robots van het formaatje Eiffeltoren. Samuel is er niet bang voor en verdelgt ze met liefde.

Een van de moeilijkste dingen als recensent vind ik het verdedigen van games die door veel mensen als kut worden gezien. Iets naar beneden halen is immers makkelijk: je noemt alle dingen die niet kloppen, slecht in elkaar zitten of teleurstellend zijn, en zeker als je er actief naar zoekt, zul je die zelfs in de beste producten kunnen vinden. Uitleggen waarom bepaalde dingen juist heel goed zijn, is mede daarom een stuk moeilijker, vooral als de persoon tegenover je, staat te popelen om zijn lijst met missers op je af te vuren.
En laat Earth Defense Force: Insect Armageddon nou precies zo’n game zijn waarbij je heel makkelijk binnen no timezo’n lijst kunt maken.

Earth Defense Force

Lekker slecht?
Insect Armageddon is het vervolg op de Xbox 360-exclusive Earth Defense Force 2017, en beide games zijn van die producten die op het eerste gezicht van niveautje ‘onvoldoende’ zijn. Shooters moeten anno 2011 immers grafisch indrukwekkend zijn (Crysis 2), er moet een episch verhaal uit de doeken worden gedaan (Halo: Reach),
er moet emotie in worden getoond (Gears of War 2), en er moet een gameplay-gimmick aanwezig zijn waarmee uitvoerig geadverteerd kan worden met het woord ‘innovatief’
(bijna elke shooter die vandaag de dag uitkomt). Tja, en als je die dingen niet hebt, ben je een slechte shooter, of alleen nog ‘goed’ als je ironisch omgaat met het feit dat je ‘zo lekker slecht bent’ (Duke Nukem: Forever).

Ironie
Earth Defense Force heeft al die dingen niet. Het gaat niet eens ironisch om met het feit dat het overduidelijk met een relatief laag budget is gemaakt, op wat grappige B-film oneliners in het script na. Nee, Insect Armageddon kan op geen enkele manier meespelen met de grote jongens uit het genre, maar dat hoeft ook niet. Want waar al die
Gold Awards games ontzettend stoer lopen te doen met hun diepgang en ‘production values’, focust dit spelleke zich gewoon op dat ene ding wat ervoor gezorgd heeft dat wij allen ooit begonnen zijn met gamen: FUN! EDF is net zo leuk als dat het simpel en schaamteloos oppervlakkig is, en daar is helemaal niks mis mee!

Earth Defense Force

Ultieme chaos
Haal Insect Armageddon dus gewoon lekker in huis, want je zult versteld staan van hoe ontzettend lang het tof blijft om legioenen aan reusachtige insecten én robots aan gort te knallen. Het is ultieme chaos, maar ik garandeer je dat je met een brede glimlach op je bek aan het gamen zult zijn wanneer je vier raketten afschiet en er een gigantische metalen hooiwagen (de spin hè, niet de kar) ontploft terwijl er op de achtergrond een flat in elkaar flikkert. Het grootste risico dat je loopt, is dat je aan al je onwetende vrienden moet uitleggen waarom dit een goede game is, maar gelukkig is daar de werkelijk uitstekende co-op mode voor.

 

 

Conclusie 

SCORE: 84
De game ziet er niet uit, doet niks nieuws en zal geen miljoenen exemplaren verkopen. Niet dat mij dat ene reet kan schelen, want met mijn arachnofobie is Earth Defense Force: Insect Armaggedon naast reteverslavend ook nog eens therapeutisch. Oh, en… de beste co-op game in jaren!
De game ziet er niet uit, doet niks nieuws en zal geen miljoenen exemplaren verkopen. Niet dat mij dat ene reet kan schelen, want met mijn arachnofobie is Earth Defense Force: Insect Armaggedon naast reteverslavend ook nog eens therapeutisch. Oh, en… de beste co-op game in jaren!

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord